Participa si tu la salvarea padurilor – Ministresa Pana ne transmite Salutari din padurile defrisate

În ciuda opoziției publice și a zecilor de mii de cetățeni care cer acces la inspectorulpadurii.ro, Ministerul Apelor și Pădurilor continuă să afirme că acest site nu există. [1]
De când a anunțat că renunță la întreținerea site-ului inspectorulpadurii.rodoamna ministru Doina Pană a refuzat constant să își asculte cetățenii îngrijorați de soarta pădurilor. Nu a oferit calendar pentru dezvoltarea transparenței sectorului forestier și nici nu a fost prezentă pentru a prelua semnăturile adunate în cadrul campaniei pentru protejarea site-ului inspectorulpadurii.ro. În schimb, s-a lansat în acuzații la adresa comunității de-clic și a membrilor ei. [2]
Dar acesta e un lucru bun pentru noi. Înseamnă că am atins un punct sensibil al discuției și că trebuie să insistăm. Hai să inițiem un dialog cu Ministerul Apelor și Pădurilor și să le transmitem direct părerea noastră!
Peste 300 de membri ai comunității de-clic au contribuit cu o donație medie de 20 de lei pentru a crea cea mai mare acțiune offline de comunicare cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Vom realiza mii de cărți poștale pe care le vom trimite doamnei ministru Doina Pană. Pe spatele lor, fiecare dintre noi își va putea scrie mesajul pe care dorește să-l transmită ministerului. Cărțile poștale vor veni pretimbrate, așa că fiecare dintre noi nu trebuie decât să le pună la cel mai apropiat oficiu poștal!
Mesajele comunității noastre vor fi imposibil de ignorat. Dacă și tu vrei să-i transmiți un mesaj doamnei ministru, lasă-ne în formular numele tău și adresa, iar noi îți vom trimite vederile prin poștă începând de săptămâna viitoare.
Înscrie-te și tu
Până acum, dialogul nostru cu doamna ministru Doina Pană a fost ca telefonul fără fir. Noi i-am cerut informații despre site-ul inspectorulpadurii.ro, ea ne-a răspuns de aplicația de mobil. Noi i-am solicitat calendar de implementare, ea își motivează incapacitatea de a transparentiza sectorul forestier dând vina pe firma de soft.
 
Trebuie să arătăm că suntem mulți, că suntem fermi în decizia noastră de a apăra pădurile și că nu ne lăsăm atât de ușor păcăliți. 
Și compania Hornbach a crezut că ne poate păcăli atunci când a promis că renunță la lemnul ilegal, dar nu a făcut acest lucru. O investigație de-clic a arătat cum magazinul de bricolaj și-a mințit cu bună știință clienții și a continuat să vândă în continuare lemn de la Schweighofer. [3] Ca urmare a investigației care a ajuns în presa internațională, Hornbach a anunțat că va renunța la toate produsele Schweighofer până în 2018.
Acum este momentul să o responsabilizăm pe doamna ministru Doina Pană și să îi solicităm să își facă datoria, adică să se îngrijească de buna guvernare a apelor și pădurilor.
Deoarece comanda la tipografie va dura câteva zile, îți recomandăm să te înscrii chiar acum. Astfel vom putea ști din timp câte vederi să facem.
Înscrie-te și tu
Începând de săptămâna viitoare te vom contacta pentru a-ți transmite vederile. Tot ce va trebui să faci este să scrii mesajul tău pe spatele acestora și să le pui la cel mai apropiat oficiu poștal.

Ținem pădurea în loc,
Raluca și echipa de-clic

Comentarii

comentarii