Patru accidente de circulație azi pe DN58B între Bocșa și Reșița VIDEO

Nu mai puțin de patru accidente de circulație au avut loc azi pe DN58B, mai exact, între Bocșa și Reșița. Toate accidentele au avut aceleași cauze: viteza neadaptată la carosabilul ud și lipsa de experiență la volan. Toate s-au lăsat cu răniți și pagube materiale – câteva persoane rănite destul de grav. Din fericire, până acum nimeni nu și-a pierdut viața.

Un prim accident a avut loc în jurul orei 11. Din cauza vitezei, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, mașina a intrat în derapaj și s-a avariat în șanțul din marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Al doilea accident s-a petrecut aproape în același loc, la oră distanţă. Un autoturism cu patru persoane, condus de o șoferiță – sub 30 de ani, intră în depășire, alunecă pe asfaltul ud, intră în balans, iese în decor, lovește un copac și se răstoarnă cu roțile în sus. În urma accidentului au rezultat patru răniți – dintre care un bărbat foarte grav. La fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, salvare, pompierii, și mașina de tractări care a luat măsura eliberării carosabilului pentru ca circulația să poată fi reluată – asta după cercetarea făcută de polițiști. Coloana de mașini s-a întins pe mai bine de trei km, de o parte și alta a locului unde s-a produs accidentul.

Un al treilea accident rutier, a avut loc pe același drum, la câțiva km distanță de celelalte două. Din cauza vitezei într-o curbă semnalizată corespunzător, din cauza asfaltului ud, șoferul pierde controlul volanului, mașina intră în derapaj, părăsește carosabilul și se izbește de un copac. Din nefericire, două persoane au fost grav rănite, dintre care una, a rămas încarcerată.

De la cel de al cincilea, încă nu avem foto sau video. Daca cumva aveți dv. asemenea materiale, le așteptăm pe pagina noastră https://www.facebook.com/www.infocs.ro/?show_switched_toast=1&show_switched_tooltip=1&show_podcast_settings=0 sau pe whats-up 0763085052.

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier

pe drumurile publice din județ

În perioada 17-19 septembrie 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 42 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 424 de sancțiuni contravenționale, dintre care 211 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

36 de persoane au fost sancționate contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, ca măsură complementară, au fost reținute în vederea suspendării, 28 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.

Având în vedere faptul că în această perioadă sunt anunțate schimbări climatice și vreme ploioasă, pentru a nu fi implicați în evenimente rutiere, în condiții de carosabil umed, vă recomandăm:

 • Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și să luați în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial!
 • Păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 • Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
 • Utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
 • Evitați acţionarea bruscă a direcţiei și a frânei!
 • Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!
 • Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!
 • Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!
 • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale!
 • Pietoni, traversați numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și evitați pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă!

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Patru accidente de circulație azi pe DN58B între Bocșa și Reșița VIDEO

 • 21 septembrie 2021 la 9:49
  Permalink

  Deci … au dat doi stropi de ploaie si … prapad pe dumul Resita-Bocsa. Ma mir ca nu s-a intamplat la fel pe Resita-Caransebes.
  Voi va dati seama ce praf si pulbere este in soferimea din rumania ???
  Alooooo … Politia din rumania … daca un om poate circula la examen cu 40 km/h prin oras si poate face o parcare laterala nu inseamna ca este capabil sa conduca o masina pe drumurile publice (iata, nu sunt in stare sa faca drumul Resita-Bocsa pe ploaie).
  Deci … nu mai dati permise de conducere la tot retardatul pentru ca permisul nu este un drept.

 • Pingback: Patru accidente de circulație azi pe DN58B între Bocșa și Reșița VIDEO – Banat24

Comentariile sunt închise.