Patru noi nume îmbogățesc panoplia cetățenilor de onoare ai Banatului Montan VIDEO

Județul Caraș-Severin își cinstește personalitățile, astfel patru noi nume îmbogățesc panoplia cetățenilor de onoare ai Banatului Montan. Este vorba despre Episcopul Miron Cristea și episcopul Martir Dr. Valeriu Traian Frențiu care au primit titlul postmortem și despre, I.P.S. Timotei Seviciu și Preasfințitului Alexandru Mesian.
Reșița a devenit pentru câteva ore capitală spirituală a Banatului.

Ierarhi din Lugoj, Caransebeș și Arad au fost prezenți în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, care a găzduit decernarea titlului de “Cetățean de Onoare al Județului Caraș-Severin” pentru patru personalități, promotoare ale valorilor culturale și spirituale bănățene. Este vorba de: episcopul Miron Cristea și episcopul Martir Dr. Valeriu Traian Frențiu, cărora titlul le-a fost acordat post-mortem, I.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, decan de arhierie al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Preasfințitului Alexandru Mesian, episcop român unit, greco-catolic al Eparhiei de Lugoj.

Înainte de decernarea diplomei, cei prezenți au trecut în revistă viața și opera celor care au primit distincția de cetățean de onoare.

Atât I.P.S. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului cât și Preasfințitului Alexandru Mesian, episcop român unit, greco-catolic al Eparhiei de Lugoj, au mulțumit pentru distincțiile acordate. De asemenea, IPS Timotei i-a acordat o distincție președintelui CJ, Silviu Hurduzeu, iar PS Alexandru, i-a dăruit o ediție a Bibliei de la Blaj.

Proiectele de hotărâre privind decernarea titlul de “Cetățean de Onoare al Județului Caraș-Severin” au fost votate, în unanimitate, de către consilierii județeni reuniți în ședința din 28 octombrie 2018.

Comentarii

comentarii