Peisaj de basm la Paralele 45 – Cascada Bigar s-a impodobit cu turturi de cristal VIDEO

Toată lumea ştie cum arată Cascada Bigăr pe timp de vara, cu soare şi aer cald. Dar puţini sunt aceia care au văzut această minune a naturii împodobita de Crăiasa Zăpezilor cu podoabe de cleştar şi ţuţuri imenşi. După valul de ninsori și frig din ultima perioadă, pe Cascada Bigăr, s-au format primii țurțuri de gheață. Puținii turiști care mai trec să o viziteze înaintea sărbătorilor de iarnă, rămân fascinați de frumusețe cascadei. Peisajul ce îl oferă căderea de apă este unul de basm, în ajun de Crăciun, sărbătoarea bucuriei nașterii Domnului. 

Banatul de munte este o zonă care mai păstrează locuri neatinse de mâna omului, unele dintre ele fiind adevărate miracole ale naturii. Numeroși turiști atât din țară cât și din străinătate, sunt fascinați de frumusețile pe care le găsesc în Banatul de munte și le-au încadrat în rândul celor mai spectaculoase obiective turistice de pe Terra. Monumentul natural se formează după ce apa din Izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş, la circa 200 de metri după ce iese de sub o stâncă înaltă şi străbate peştera cu acelaşi nume. Mii de turişti vin aici în orice anotimp.

De o frumusețe rară este și Cascada Bigăr, un adevărat monument al naturii, care atrage mii de turiști nu doar vara, ci și acum iarna, când, din cauza gerului, apa îngheță pe cascadă și formează țurțuri care sunt de o frumusețe rară. Zăpadă de jur împrejur, mușchiul verde înghețat și cu țurțurii de gheață, îți lasă impresia că locul este desprins din cărțile de povești.

Cum târgurile de Crăciun din marile orașe sunt împodobite cu țurțurii artificiali și sunt o atracție pentru milioane de turiști, țurțurii de gheață sculptați de mama natură pe Cascada Bigăr, sunt și ei o atracție pentru turiștii care vin să viziteze zona în această perioadă a anului și care rămân impresionați de frumusețea locului. Iarna, intreg defileul Minișului si cleanțurile din jurul cascadei, se umplu de minicascade de cleștar create efemer de ger.

Cascada Bigăr a devenit unul dintre cele mai căutate obiective turistice din partea de vest a țării, după ce a fost declarată de un site american cea mai frumoasă din lume prin caracteristicile sale. IN acest an, cascada a fost vizitată oficial, de aproximativ 1000.000 de turiști. Din păcate, încălzirea bruscă și ploaia din aceste zile, au mai topit din țurțuri e cleștar ai cascadei
Un reportaj de Adi Neagu!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments