Pensii marite si medicamente gratuite – Asociația Venerabilii a pensionarilor din județ celebrează un an de la înființare

La împlinirea unui an de la înființare, Asociația ”Venerabilii” a pensionarilor din județul Caraș-Severin a organizat o conferință de presă pentru a-și face cunoscute, printre altele, obiectivele.

Organizația este una apolitică și are până în prezent 200 de membri înscriși, majoritatea din Reșița, 3 pensionari fiind din Oravița. Afiliată Federației Naționale a Pensionarilor din România, deși nu singura din județ, Asociația ”Venerabilii” are cel mai mare număr de membri dintre toate asociațiile de pensionari din județ. Scopul înființării acesteia este acela de a se ocupa de rezolvarea problemelor tuturor pensionarilor pentru ca aceștia să se poată bucura de o bătrânețe frumoasă, liniștită și demnă, după cum spunea chiar președintele acesteia, Ioan Jura.

Unul din obiectivele pentru care organizația vrea să lupte este legat de creșterea pensiilor, trăgându-i de mânecă pe cei din conducere și cerându-și drepturile.
”Dar observăm că lupta noastră pentru realizarea acestui obiectiv rămâne fără rezultat deoarece parlamentarii pe care și noi i-am votat, într-un procent destul de mare uită de asemenea că palatul, adică Casa Poporului unde ei își votează legi numai pentru ei, a fost construit cu efortul acestor nenorociți ai sorții, actualii pensionari. De asemena uită foarte ușor că segmentul de populație care i-a votat și care iese mereu la vot este de aproximativ 60% din numărul total de votanți”, a spus președintele Jura.

Un alt obiectiv al ”Venerabililor” este lupta pentru ieftinirea medicamentelor și creșterea numărului de medicamente care se compensează 100% sau parțial.
”Cum se poate face acest lucru? Foarte ușor, în opinia noastră. Un exemplu: Casa de Sănătate ar putea să ceară la Casa Județeană de Pensii o situație a pensionarilor cu pensii foarte mici, iar acestora să li se elibereze un card cu care să meargă la farmacii și la medicii de familie să primească medicamente gratuit”, a mai spus Ioan Jura.
Președintele asociației are și câteva exemple prin care s-ar putea crește veniturile pensionailor cu până la de 3 ori pensia actuală.

” O altă modalitate de creștere a pensiilor este de a iniția o lege prin care toți banii proveniți din evaziune fiscală sau alte delapidări să fie alocați pensionarilor cu pensii mici. Ce voi spune acum, unii poate mă veți crede nebun, dar este foarte ușor de realizat. Iată un exemplu: din sursele mass-media am aflat că o societate a făcut o evaziune fiscală de 275 de miliarde lei vechi. La un număr de pensionari care au o pensie mai mică sau egală cu 5000 de lei vechi le-ar reveni o sumă de 16 milioane 500 de mii lei vechi pe fiecare pensionar. Iată calculul: numărul de pensionari cu pensie mai mică sau egală cu 5000 de lei vechi este de 5000 de pensionari. 275 de miliarde de lei împărțit la 5000 de pensionari, egal 55 de milioane de lei/pensionar. Cum doar 30% intră la bugetul de local, în concluzie: 55 de milioane de lei înmulțit cu 30%, egal cu 16 milioane 500 de lei/pensionar”, a explicat președintele.

Cei care doresc să se înscrie în asociație plătesc o taxă de 5 lei de pensionar, iar cotizația anuală este de 24 de lei pentru fiecare membru.

Primul an de existență va fi marcat de către pensionarii ”Venerabilii” printr-un bal aniversar care va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, la restaurantul Camerei de Comerț din Reșița.

Comentarii

comentarii