Pericol iminent de accident pentru una din 20 de mașini controlate

Peste 4.500 de autovehicule care au fost controlate anul trecut de către inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accident, ceea ce reprezintă aproximativ 5,5% din cele 80.000 de mașini verificate de RAR în 2015.

Potrivit unui comunicat de presă, în cazul autovehiculelor cu defecțiuni majore la sistemele de direcție și frânare s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din cele 80.000 de autovehicule verificate (autoturisme, motociclete și autoutilitare), 32.000 au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere, prezentând defecțiuni la sistemul de frânare, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau proasta funcționare a sistemelor de iluminare și semnalizare.

Totodată, la 2.300 de mașini Inspecția Tehnică Perioadică (ITP-ul) nu era valabilă sau era falsificată, iar poliția rutieră a reținut 772 de permise pentru probleme grave la sistemele de direcție și frânare.

Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

– See more at: http://www.romania-actualitati.ro/pericol_iminent_de_accident_pentru_una_din_20_de_masini_controlate-86836#sthash.cVtNgpnz.dpuf

Comentarii

comentarii