PERICOLUL DE PE ȘOSELE – ȘOFERI DRGOAȚI ȘI BĂUȚI LA VOLAN – INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI

REȘIȚA : LA VOLAN SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

În cursul nopții, la ora 00.30, polițiști rutieri de la Poliția Municipiului Reșița au depistat în trafic un autoturism care circula din direcția Triaj către Centrul Civic, condus de un tânăr de 23 de ani, din municipiu. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive.

  • REȘIȚA : LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Două ore mai târziu, la ora 02.30, polițiștii rutieri au depistat pe Pasajul Superior Lunca Bârzavei din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, în cazul căruia, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  • OȚELU ROȘU : DEPISTAT CONDUCÂND SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

Tot în cursul nopții precedente, la ora 01.00, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu-Roșu au depistat pe strada Oțelarilor din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din localitate, care avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat indicat în urma testării cu aparatul etilotest.

Toți cei trei conducători auto au fost conduși la cea mai apropiată unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool și substanțe în organism.

De asemenea, acestora li s-au reținut permisele de conducere, iar polițiștii au întocmit dosare penale si continuă cercetările în toate cele trei cazuri.

Vă reamintim sancțiunile prevăzute de Codul Penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prezentate mai sus efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

În primele 6 luni din acest an, pe drumurile publice din Caraș-Severin s-au produs 6 accidente rutiere pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe la volan, 2 persoane decedând, iar 6 suferind vătămări corporale care necesitat îngrijiri medicale și spitalizare.

Pentru a nu ajunge victime ale unor astfel de accidente rutiere sau pentru a nu transforma pe ceilalți în victime, riscându-vă inclusiv libertatea, vă recomandăm să nu vă urcați la volan după ce ați consumat alcool, să nu vă urcați în mașină cu persoane care au consumat alcool și să sesizați poliției astfel de fapte!

Comentarii

comentarii