Pericolul din asfaltul trotuarelor – Semnaleaza si tu

Pericolul din asfaltul trotuarelor. Un cititor fidel al publicației noastre online, ne-a trimis câteva rânduri legate de ceea ce este cu adevărat o problemă în Reșița. Iată ce spune Nick în rândurile sale: ,,Mi-a trimis un prieten această poză cu ţeava, cu un capăt de țeavă mai exact, ascuțit și ruginit, ce iese din trotuar. Un capăt de țeavă ieșit cu mai bine de 10 cm din asfalt, într-un loc foarte circulat și în care s-a împiedicat şi a luat o trântă de toată frumuseţea! Ataşez comentariul său, care a însoţit poza:

„Ciotul de ţeava se găseşte pe trotuarul care dă în Aleea Crizantemei in capătul clădirii Eva, spre blocul 3 de pe B-dul. Republicii.

Este la 1,5 – 2 metri de alee. Pe alee sunt parcate mașinile de taxi care aşteaptă clienţi.

Incidentul s-a petrecut între orele 18:30 şi 19:00 înainte de a se aprinde becurile de pe bulevard. În locul respectiv era beznă.

Din faţa blocului 5 de pe B-dul. Republicii, dacă traversezi bulevardul pe la trecerea de pietoni şi ajungi pe trotuarul celălalt, mai dai de un alt ciot de ţeavă, tot aşa înaintea unei aleii.

Mă întreb. Ce se poate întâmpla dacă un copil, ziua pe lumină, pe o trotinetă electrică da peste acest ciot.”

Din păcate, tot orașul este plin de asemenea ,,cioate” din metal. Acestea sunt de fapt țevile de susținere ale indicatoarelor de străzi sau semne de circulație, vechi de ani și ani de zile.

Pericolul din asfaltul trotuarelor. Când s-au schimbat semnele de circulație, sau au fost inlocuite plăcuțele cu numele strazilor, de-a lungul zecilor de ani, angajații primăriei au retezat țeava în loc să o scoată din pământ sau din asfalt. Alte semne de circulație au fost vandalizate, s-au montat altele, iar resturile de teavă au rămas în asfalt.

Pericolul este foarte mare: de la o simplă călcătură cu un pantof ușor de vară și până la împiedicări sau căzături. Închipuiți-vă ce ar însemna ca un copil să cadă cu fața într-un asemenea capăt de țeavă, sau un bătrân să se împiedice în ele. Majoritatea sunt la marginea trotuarelor, la trecerile de pietoni.

Pericolul din asfaltul trotuarelor. Așteptăm un asemenea ,,inventar” cu bucățile de țeavă din asfaltul trotuarelor și noi vom publica locurile respective. Poate le vede cine trebuie.

Comentarii

comentarii