Perle turistice neștiute din sudul Banatului – Cascadele Modavița și Burăul Mare VIDEO

Perle turistice neștiute din sudul Banatului – Cascadele Modavița și Burăul Mare. Cascadele Modavița și Burăul Mare, se află în zona Moldova Nouă, în apropierea satului Padina Matei. Cele două minunății, sunt în Parcul Național Porțile de Fier și sunt unele din cele mai spectaculoase căderi de apă din sudul Banatului de munte. Din DN 57, intri în orașul Moldova Nouă, treci prin fața primăriei și urci muntele spre Padina Matei. În 20 de minute, la marginea drumului DC 49, pe partea stângă, la nici 50 de metri, se vede Cascada Modavița. la nici 10 minute de mers de la cascadă, ajungi la o altă minune a naturii: Cascada Burăul Mare.

Nu există trecător care să nu rămână plăcut impresionat de frumusețea pe care o oferă natura în această perioadă, când ploile par că nu se mai opresc, iar apa rezultată și în cantitate mare, curge cu o repeziciune cum rar poți să vezi. Ai impresia că aceste frumuseți ale naturii, te poartă într-o lume de vis. Sunt atât de impresionante, încât odată ajuns să le lângă cascade, te simți mic în fața apei care cade peste stânci de la înălțime cu debit mare și o viteză ,,de te ia cu amețeală” cum zic bătrânii. Din postura de spectator al uriașului spectacol al naturii, nu-ți rămâne decât să iei o gură de aer, să te liniștești și să admiri frumusețea locului. Apoi, treci la făcut poze și cauți cele mai frumoase poziții ca să îți uimești prietenii.


Perle turistice neștiute din sudul Banatului – Cascadele Modavița și Burăul Mare. Cascadele Modavița și Burăul Mare, poate nu la fel de populare precum Cascada Bigar, dar sunt la fel de frumoase în această perioadă de vară când nu există zi să nu ploaie. Apa cade de pe stânci de la o înălțime de aproximativ 15 metri cu o viteză impresionantă, iar zgomotul provocat, îți dă impresia că natura cântă la mai multe instrumente. La Cascada Modavița se ajunge ușor, din Moldova Nouă spre Pădina Matei, sunt vreo 8,4 km pe un drum asfaltat. Se vede din drum, fiind la aproximativ 40 m de șosea. Cascada Burăul Mare este cu 2 km mai jos decât Modavița, pe același curs de apă. Pentru a ajunge la această cascadă, trebuie parcurs un traseu de 5 minute pe o potecă amenajată de către angajații Ocolului Silvic Moldova Nouă. În această zonă mirifică din Clisura Dunării , se mai pot vizita și alte căderi de apă ce se găsesc pe Râul Modavița, dar și Grota Haiducilor.

Un circuit ușor de 14 km pe la înălțime de 600 m, prin munți, te poartă prin păduri umbroase de fag și prin poieni scăldate de soarele de vară, care te fac să crezi că aici natura și-a construit veșnicia. Localnicii din zonă, spun că vara pe aici trec mii de turiști…..cehi. Din păcate, turiștii români nu prea știu de aceste minunății aflate la marginea drumului.

Perle turistice neștiute din sudul Banatului – Cascadele Modavița și Burăul Mare. Se spune că muntele și aerul proaspăt ce îl poți respira doar în aceste locuri, te fac sănătos și îți încarcă bateriile energetice pentru mult timp. Acum în plină vară, cei care vizitează zona, se pot bucura de liniștea și peisajele care te fac să te simți că un nou născut pe un tărâm binecuvântat de natură. Cascadele Modavița și Burăul Mare, sunt locurile unde cerul și pământul sunt atât de apropiate, că îți lasă impresia că se ating. La baza stâncilor este apa, iar când ridici ochii, vezi albastrul infinit la cerului printre crengile copacilor.

Un reportaj realizat de Adi Neagu

Comentarii

comentarii