Peste 16 milioane de lei pentru reabilitarea SJU Reșița – Staționarul 1 Govandari VIDEO

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, împreună cu directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Județean de Urgență Reșița – Staționarul 1”. Acesta are o valoare de 16,4 milioane de lei și are ca obiective reducerea emisiilor de CO2 și creșterea eficienței energetice prin reabilitarea clădirii spitalului, construită în anul 1975.

Vor fi realizate mai multe tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, a soclului și a planşeului peste sol, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel (în pod) și înlocuirea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, din PVC cu geam termopan. Totodată, vor fi instalate pompe de căldură și panouri solare termice și fotovoltaice, iar corpurile de iluminat existente vor fi înlocuite cu unele de tip LED, cu durată mare de viață și consum redus.

Acesta este al treilea contract încheiat pentru eficientizare energetică la Spitalul Județean de Urgență Reșița, după cele două semnate anul trecut, pentru Staționarele 2 și 3 ale aceleiași unități medicale.

Valoarea totală a proiectelor pe care Consiliul Județean Caraș-Severin le derulează în domeniul sănătății, incluzând eficientizarea energetică a celor 3 staționare, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, proiect aflat în evaluare, și proiectul „România – Serbia inițiativă comună împotriva cancerului”, depășește 71 de milioane de lei.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments