@Breaking newsActualitateUtilitare

Piatra naturală – cel mai deosebit material de construcție se găsește în cel mai modern magazin deschis la Reșița VIDEO

La Reșița, în partea veche a orașului, s-a deschis cel mai nou și modern magazin în care se găsesc roci – pietre naturale, de cea mai bună calitate. Aflat pe strada Traian Lalescu la numărul 24 – lipit de Librăria Murariu, magazinul oferă roci naturale pregătite și prelucrare în așa fel încât își găsesc locul în orice construcție. Fie că vorbim de o casă, un apartament sau o instituție. Piatra naturala este disponibilă în magazinul nou deschis sub cele mai diferite forme, culori si intr-o gama variata de preturi. Indiferent de optiune, este aproape imposibil sa nu gasiti o solutie care sa se potriveasca asteptarilor voastre. Consultati specialistii in piatra naturala din magazin care vă vor oferi pe loc informații și chiar soluția care vi se potrivește cel mai bine.

Este știut că piatra naturală durează pentru totdeauna, este naturală și disponibilă în mediul înconjurător. Când vine vorba de amenajarea curţii sau a interiorului unei case, mai ales în zonele unde există un grad mare de umiditate, precum în baie sau în bucătărie, piatra naturală este adesea alegerea cea mai durabila şi cu cel mai scăzut cost de întreținere pentru suprafețe.

Spre deosebire de lemn, materiale plastice sau din materiale compozite, piatra nu putrezeşte, nu face mucegai şi nu se dezintegrează. De la granit la marmură sau ardezie, piatra naturală te poate ajuta să ai o casă mai frumoasă și durabilă.

Piatra durează pentru totdeauna, este naturală și disponibilă în mediul înconjurător. Când vine vorba de amenajarea curţii sau a interiorului unei case, mai ales în zonele unde există un grad mare de umiditate, precum în baie sau în bucătărie, piatra naturală este adesea alegerea cea mai durabila şi cu cel mai scăzut cost de întreținere pentru suprafețe.

Piatra este o materie creata de natura. Nu este nevoie de nici un alt material pentru a produce piatra naturala. Piatra naturala se gaseste din belsug in lume sub diferite venaturi, texturi, culori, forme, iar ultimele realizari ale tehnicii permit ca acest produs natural sa fie folosit in foarte multe feluri. Piatra naturala nu contine substante chimice daunatoare, astfel incat spatiul in care aceasta este folosita nu reprezinta un pericol pentru viata, aspect de maxima importanta in cadrul proiectelor sustenabile.

Piatra a dovedit din plin ca poate trece testul timpului. Consecinta acestui fapt este ca, odata montata o piatra naturala, aceasta va rezista foarte mult timp. Ardezia, limestone-ul, travertinul sau granitul isi pastreaza frumusetea si gratia in schimbul unei intretineri si impermeabilizari periodice – procedee foarte simple, dar absolut necesare. 

Piatra naturala rezista fara probleme traficulului greu in spatii interioare (bai, bucatarii) si in cele exterioare (gradini, terase). Cu o durata de viata intre 50 si 100 de ani, piatra naturala isi gaseste cu greu un material care sa o depaseasca din acest punct de vedere.

De obicei, piatra naturală nu arată murdăria și uzura în modul în care o fac alte materiale precum lemnul, plăcile din gips sau vinilul. Ea nu se zgârie ușor, nu se îmbibă cu apă. Nici nu se pătează şi este uşor de curățat.

Baie este locul cel mai potrivit pentru a folosi piatră naturală şi asta pentru că rezistă la umiditate. De la dușurile de  calcar, la pardoseli de cu prundiș, la folosirea ardeziei pentru chiuvete, dar şi pentru blaturi din marmură, aceste materiale sunt foarte rezistente la colorare. 

Mulți bucătari sunt mai pasionați de spațiul lor, şi mai ales de balturi, acolo unde se pregăteşte mâncarea. Blaturile suporta uzura de zi cu zi, de la folosirea unor ustensile ascutite, scurgeri, temperaturi extreme, dar și forța mecanică. Granitul şi marmura sunt materiale ideale pentru blaturile de bucătărie. Şi asta pentru robustețe, impermeabilitate la umiditate și căldură, precum și pentru lipsa de absorbție.

Daca este intretinuta corespunzator, piatra naturala va dura si va impresiona multi ani prin aspectul sau elegant si placut. Existe o multitudine de finisaje si tratamente din fabricatie aplicate pietrei naturale care reusesc sa ii mareasca durata de viata, rezistenta la intemperii si la trafic greu. Cele mai multe pietre naturale pot fi pur si simplu curatate cu sapun si apa. Exista de asemenea substante speciale destinate piatrei naturale care sunt accesibile ca pret si usor de utilizat. Chiar si aceste substante sunt nepoluante, necontinand elemente chimice daunatoare.

Piatra naturala este complet reciclabila si are multiple intrebuintari: ca material de constructii – folosita astfel de oamenii din primii zori ai civilizatiei, ca obiecte decorative din cele mai diverse tipuri, ca materie prima in diferite industrii sau ca element principal in cadrul amenajarilor interioare si exterioare. Reciclarea si recuperarea pietrei naturale garanteaza un mediu natural curat, economisirea energiei electrice, a apei si a combustibililor fosili.

Comentarii

comentarii