Pilaf de orez cu pipote si inimi de pui sau …..ce aveti prin frigider

Ingrediente:

1 punga de pipote si inimi- cam 1 kg de amestec, sau puteti opta doar pentru inimi sau pipote
2 cepe mari
1 morcov mare dat pe razatoarea mica
2 cani orez pentru pilaf
2 buc ardei gras unul rosu si unul verde sau alb ( da bine la imagine)
1 legatura patrunjel verde
1 lingura vegeta fara conservanti
sare, piper, o foaie dafin, ulei – cam o ceșcuță

Spalam pipotele și le tăiem in 3 sau mai mici, depinde cat sunt de mari. Inimile se taie în doua, se spala bine sangele si se lasa in apa rece.
Ceapa se taie solzisori și se dinnstuie in ulei. Se adauga morcovul si ardeiul tocat marunt si saram dupa gust. Acum punem carnea si o cana cu apa.

Se lasă cam 30 minute la foc mic si cu capac, se mai adaugă apă dacă este nevoie, până se înmiaoe pipotele. Apoi se pune orezul spalat – daca este cazul si nu este prefiert. Adaugam vegeta si punem apa – cate 3 cani de apa, la o cana orez. Amestecțm bine, punem vegeta, sare dacă mai trebuie, piperul, foaia de dafin și mai lăsăm la foc mic, cu capăac, cam 15 minute să se fiarbp orezul. La final, punem pătrunjelul tocat din care oprim puâin pentru decor în farfurie.
Merge al naibii de bine cu murături proaspete, sau o salată de roșii cu ceapa și ulei. Și o bere, da?

Apropo: în cazul în care doriți, pilaful se poate face cu carne de porc sau de oaie.

Pofta bună!

Comentarii

comentarii