Popa vrea să dea afară 70 de angajați si vrea sa desfiinteze 140 de posturi din Primarie

Mai puțini angajați în Primăria Reșița. Popa vrea să dea afară 70 de angajați.
În ultima ședință de Consiliu Local s-a votat o un proiect de hotărâre prin care se modifică organigrama și statul de funcții al Primăriei Reșița. Astfel că, aparatul administrativ condus de Ioan Popa va rămâne cu 740 de angajați din cei 890 existenți, 70 vor fi dați afară, iar alte 70 de posturi care figurau în organigramele vechi cumulate ca fiind vacante, necoupate, vor fi desființate. Prin noua organigramă propusă de Popa s-a introdus în aparatul administrației locale, Direcția de Patrimoniu pentru un control mai bun asupra ei, după cum spunea Popa, fapt ce a dus la identificarea unor serii de poziții de care, mai spunea edilul, nu era nevoie.

”Vom coborî totalul în Primărie, cam cu 70 de oameni care vor pleca și cu încă vreo 70 de oameni care nu sunt, erau poziții vacante, dar le-am închis. Cu alte cuvinte, o să coborâm numericul de la 890, pe la vreo 740 de persoane”, a spus Popa.
Vizați să-și piardă posturile sunt în primul rând paznicii, de mulți dintre ei nefiind nevoie să păzească ”tablouri și documente”.

”Am paznici aici la sediul Primăriei și nu am paznici la Direcția de Taxe și Impozite unde chiar am bani, am seifuri. Acolo am bani, am alarmă și urmărire video și aici de fapt nu prea păzesc decât niște tablouri și documente. Am paznici la Cinematograful Dacia, la bazinul de înot, am paznici la Blocul 800”, spunea primarul. La Blocul 800, de 4 luni de zile s-a cerut plata în comun, a tuturor celor care dețin spații în clădire, a taxei pentru pază, care însumează aproximativ 100 de milioane de lei și pe care îi plătește tot Primăria. Pentru că cei care au sedii și firme în Blocul 800 nu vor să colaboreze în acest sens cu Primăria, Popa a afirmat că nu va mai plăti paza și va securiza etajul unde funcționează birourile administrației locale.

Ioan Popa a precizat cu mândrie că a luat modelul noii organigrame de la administrația locala din Oradea, după o discuție avută chiar cu primarul municipiului din Bihor.
”O spun asta cu bucurie și cu mândrie pentru că duminică am petrecut vreo 4 ore cu Ilie Bolojan, primarul Oradei, chiar la el în Oradea și am aflat că dânșii au 760 de angajați cu tot cu externi, deci cobor sub Oradea cu vreo 20 de persoane, într-adevăr cu un buget de 3 ori mai mic decât Oradea”.

Comentarii

comentarii

One thought on “Popa vrea să dea afară 70 de angajați si vrea sa desfiinteze 140 de posturi din Primarie

  • 2 mai 2017 la 9:20
    Permalink

    Asta le place la PNL-isti, taieri de salarii si concedieri. Si taxe de unde mai colectati ?

Comentariile sunt închise.