Prăjitură cu căpșuni sau alte fructe de sezon – Un aluat delicios din unt și Sana VIDEO

Pentru o tavă zdravănă care să sature vreo 6 persoane, dar săturat nu glumă, avem nevoie de:

1 kg de căpșuni, dar pot și caise, piersici, cireșe, vișine sau prune sau orice fruct . Se scot sâmburii şi se taie în cubuleţe potrivite
2 căni faină de patiserie
250 g unt la temperatura camerei
1 cana zahăr tos
4 sau 5 ouă – in functie de marime
2 + 2 = 4 pliculeţe zahăr vanilinat sau bourbon
1 praf de copt
un praf de sare
100 g smântână grasă și o sticla Sana

Într-un castron se mixează untul, zahărul, un praf de sare, praful de copt, două pliculeţe zahăr vanilinat şi gălbenușurile de la cele 6 ouă. Se mixează bine, bine de tot până obţinem o crema onctuoasa.

Se opreşte mixerul şi adăugăm faina amestecând cu o spatulă. Punem și albușurile – un fel de liant. Legăm cu smântână și Sana – atât cât este nevoie – şi trebuie să obţinem un aluat ca de tort – semi moale, spre tare. Aluat îl pun pe o tavă tapetată cu unt și făină – clasic. Nivelez bine cu aluatul, apoi pun căpșunile tăiate în două, sau întregi daca sunt mai mici. Presar peste ele un praf de gris, apoi pun celelalte două pliculeţe de zahăr vanilinat.

Se coace cam 45- 50 de minute cu tava pe grilajul la mijlocul cuptorului, la 180 de grade. Trebuie să se rumenească bine, aluatul auriu şi căpșunile coapte bine. Se lasă la răcit şi se taie rece. Se pudreaza cu zahar pudra vanilinat sau vanilat. Spor la treabă şi poftă bună!

Comentarii

comentarii