Pregătim un pui de pui, adică, Pui grill la cuptor

pui grilIngrediente:

– 1 pui intreg pentru grill (maxim 1.4 kg)
– 2 fire rozmarin
– 4 fire cimbru
– sare (de mare, daca e posibil)
– 1 lingurita piper
– 1 lingurita boia
– 1/2 lamaie
Preparare:

Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului (altfel grasimea se va topi in tava si se va arde iar voi veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept. Puneti puiul in frigider. Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper si boia. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui. Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora. Incingeti o tava, in care sa incapa puiul, (asta in cazul in care nu aveti aragaz dotat cu grill). Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute. Scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava! Cand e gata stropiti puiul cu jumatate de lamaie stoarsa, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.

de Gatind cu Mira (Viziteaza situl)

Comentarii

comentarii