Prezență cărășană la cel mai înalt nivel la Festivalul pogăcițelor la Chitighaz- Ungaria

În zilele de 15-16 agust 2014, în localitatea Chitighaz, Ungaria, unde trăieşte o importantă comunitate etnică românească, s-a desfăşurat a VIII-a ediţie a tradiţionalului “Festival al pogacitelor”.
La manifestare a participat consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni (cărășanul nostru de la Bucova), însoţit de Ioan Fodoreanu, consul general la Szeged şi Valerică Bojian, reprezentantul Ambasadei României la Budapesta.
Cuvântul de deschidere a fost rostit de către doamna Maria Kalcso, primarul localităţii. Excelenţa sa Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, a salutat autorităţile prezente la eveniment, cât şi sutele de participanţi.
În continuare, programul manifestărilor a cuprins un program folcloric, la care au evoluat, pe lângă elevii şcolii bilingve româneşti din Chitighaz, formaţiile “Poarta Dorului” din Bran, judeţul Braşov şi grupuri folclorice din Chişineu-Cris şi Socodor, judeţul Arad. Manifestările au cuprins printer altele, un concurs gastronomic tradiţional, o expoziţie de fotografie, expoziţii de obiecte tradiţionale ale locuitorilor din Chitighaz, concursuri sportive, precum şi concerte ale unor formaţii din România şi Ungaria.

Comentarii

comentarii