Prezente caransebesene la FESTIVALUL CONCURS „MUGURAŞI DE PRIMĂVARĂ” VIDEO

Tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inimaginabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Alături de literatură, care constituie un factor cu eficienţă deosebită în educaţie, arta populară are şi ea o contribuţie de seamă. În primul rând , copiii încep să înţeleagă specificul poporului din care fac parte , aspiraţiile lui , idealurile de ieri şi de azi, care sunt oglindite în obiceiurile locurilor şi creaţiile meşteşugarilor ; în al doilea rând, punându-i pe copii , încă de la vârsta preşcolară în contact direct cu creaţia populară, le insuflăm respectul pentru tradiţiile noastre şi dorinţa de a duce mai departe tot ceea ce ne reprezintă ca naţiune.

Scopul acestui festival este acela de a păstrarea şi perpetuarea de obiceiuri tradiţionale populare româneşti, de formarea unei atitudini adecvate fata de obiceiurile şi tradiţiile locale, de dezvoltarea capacităţii de investigare a zonei etnografice locale în vederea valorificării şi dezvoltării capacităţii de transfer a experienţei acumulate în ceea ce priveşte folclorul local precum și
trezirea curiozităţii şi a interesului fiecărei educatoare ,învăţător ,profesor fata de ceea ce înseamnă tradiţie locală şi păstrarea obiceiurilor şi portului popular romanesc specific zonei.
Totul are ca scop dezvoltarea capacităţii de sensibilizare a copiilor pentru a deveni purtătorii şi păstrătorii portului şi cântecului popular.

Sâmbăta trecută s-a desfăşurat FESTIVALUL CONCURS „MUGURAŞI DE PRIMĂVARĂ” ediţia a- V-a ROVINARI, GORJ. Ansamblul „DOINA BANATULUI” Caransebeş a participat cu un număr de 18 copii: dansatori, solişti vocali şi solişti instrumentişti. În urma probelor, copiii au obţinut un număr mare de premii și mențiuni, după cum urmează:

-TROFEUL SECŢIUNII SOLIŞTI INSTRUMENTIŞTI – PERESCU LEONARD –acordeon
-TROFEUL SECŢIUNII SOLIŞTI VOCALI- RUSNAC MARIA ANESIA
-PREMIUL I -DANS POPULAR-„MLĂDIŢE BĂNĂŢENE” DOINA BANATULUI
-PREMIUL I –SOLIŞTI VOCALI CICLUL PRIMAR – ALBU ANDRADA
-PREMIUL ÎI –SOLIŞTI VOCALI CICLUL PREŞCOLAR- BOC DAVID
-PREMIUL III – SOLIŞTI VOCALI CICLUL PRIMAR- IANCHIŞ MARIA
-MUNŢIUNE –SOLIŞTI INSTRUMENTIŞTI CICLUL PRIMAR- RUSNAC MARIA ANESIA-vioară

Mulţumim domnului Primar al Municipiului Caransebeş Felix-Cosmin Borcean pentru implicare şi sprijinul acordat privind participarea la Festival.

Director Ansamblul „Doina Banatului”Caransebeş
Rusnac Claudia Alexandra

Comentarii

comentarii