@Breaking newsActualitate

Prima bibliotecă publică privată realizată din donații funcționează la Văliug pe Semenic VIDEO

Prima bibliotecă publică privată realizata din donații funcționează la Văliug pe Semenic. În epoca în care se închid mai multe biblioteci decât se deschid, Asociația 3 Compas demonstrează că lectura este o activitate la modă. Cu ajutorul voluntarilor și din donații, membrii organizației au construit o bibliotecă la Văliug, pe Muntele Semenic. Aceasta este destinată celor care trec pragul asociației: voluntari, localnici sau turiști.  

Prima bibliotecă privată deschisă publicului din Banatul montan, a fost inaugurată în satul turistic Văliug. Biblioteca 3 Compas, a asociației omonime, reunește peste 3.500 de volume – de la literatură, la reviste și dicționare și până la carte veche. Unele volume având peste 100 de ani.

Biblioteca 3 Compas primește în continuare donații de carte atât din partea unor persoane private cât și din partea unor instituții. Printre acestea se numără și Biblioteca Județeană Caraș-Severin, care dorește desfășoare activități și acțiuni comune în viitor.

Prima bibliotecă publică privată realizata din donații funcționează la Văliug pe Semenic. Asociația Trei Compas s-a înființat în anul 2015, având ca scop implicarea în comunitate prin demersuri și acțiuni educative, sprijinirea persoanelor cu dizabilități și sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate.

Comentarii

comentarii

One thought on “Prima bibliotecă publică privată realizată din donații funcționează la Văliug pe Semenic VIDEO

Comentariile sunt închise.