Prima garnitură de tramvai a sosit la Reșița – Încă 12 sunt pe drum VIDEO

UPDATE 2 feb 2023 – Cu tristețe am observat că mai mulți ,,jurnaliști” de can-can din presa centrală, dar și din țară, au preluat trunchiat o parte din informație și au făcut bășcălie pe seama unui gest pe care ,,oamenii mici cu suflet și mai mic” nu l-au înțeles. Este vorba de faptul că cei doi angajați ai firmei turce, și-au lăsat bocancii plini de noroi și au urcat în tramvai în ciorapi pentru mici retușuri. Rugămintea este ca totuși cei ce își spun ,,jurnaliști” să citească știrea până la capăt. Să nu uităm că dacă unii dau dovadă de nesimțire și calcă cu bocancii plini de noroi peste munca altora, iată că mai sunt și OAMENI care își respectă munca lor și își respectă și invitații. (NR)

Un prim tramvai care va circula în Reșița a ajuns în municipiul de pe Bârzava. Primarul Reșiței, Ioan Popa, și reprezentanții firmei producătoare au prezentat caracteristicile vehiculului. 

Primul tramvai turcesc a ajuns cu bine la Reșița cu un transport agabaritic, iar pe parcursul anului vor veni șui celelalte 12. Acestea vor fi garate în depoul de la Renk.  Valoarea unui tramvai este de circa 2 milioane de euro. Administrația locală spune că noile tramvaie  sunt supuse testelor la firma producătoare, iar de omologarea lor pentru Europa se ocupă o firmă din Polonia.

Tramvaiele au o capacitate de 137 de persoane și sunt dotate la standarde europene.

Viitorii vatmani au început deja pregătirea la Timișoara.

Valoarea contractului pentru cele 13 tramvaie este estimată la circa 25 de milioane de euro.

Un moment mai deosebit s-a petrecut cu câteva minute de prezentarea oficială a tramvaiului presei reșițene. Doi angajați turci ai firmei Durmazlar – producătorul tramvaiului, au venit pentru o ultimă inspecție a tramvaiului și pentru a monta un element de reclamă, un fanion. Locul în care este garat în acest moment tramvaiul, este în mijlocul unui șantier. Dacă vorbim de șantier, automat vorbim și de noroi și mocirlă peste tot. Pentru a nu murdări podeaua garniturii de tramvai cu noroiul de pe bocanci, cei doi angajați turci – efectiv s-au descălțat și așa au intrat în tramvai unde au făcut ultimele retușuri. Inutil să vă mai spunem că în tramvai este o curățenie lucie, că ,,poți să lingi sare” – vorba românului.

Totuși, ce rămâne de admirat este devotamentul și bunul simț al angajaților turci care nu au vrut să murdăraescă podeaua de noroi – știind că în urma lor, peste câteva minute, va veni toată presa pentru recepție. Așa că ,, Tuci beylere ve bize göstermiş olduğunuz saygıya tüm saygımız için çok teşekkür ederiz“!

Comentarii

comentarii

4 thoughts on “Prima garnitură de tramvai a sosit la Reșița – Încă 12 sunt pe drum VIDEO

  1. Întrebarea pe care mi-o pun e, DE CE e nevoie de tramvaie turcești cînd fabrica de tramvaie Arad e la aprox. 157 km distanță de Reșița? Tramvaiele românești ce au? Sunt BOLNAVE? AU FREZOANE? Să vedem cînd turcaletele au nevoie de piese de schimb, cum o fi cu livrarea acestora, cum se țin turcii de contracte! În loc să se folosească produse autohtone, sustinînd astfel economia țării, se importă ce nu e nevoie aruncînd banii în gîtul altora și atunci ne mirăm de ce firmele românești se duc pe apa sîmbetii!

Comments are closed.