Prima probă a Bacalaureatului nu a ridicat probleme în județ

Absolvenții claselor a XII-a au susți si astăzi prima probă a Bacalaureatului, prin care au fost evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română. La această probă din sesiunea iunie-iulie 2017 a examenului național de Bacalaureat în județul Caraș-Severin s-au înscris 1609 elevi.

Conform metodologiei de examen, aceste competențe se susțin în unitățile de proveniență ale elevilor înscriși la acest examen, iar în județ sunt 28 de centre de examen. Deși numărul liceelor este de 29, liceul din Bozovici nu este acreditat și elevii susțin examenul în altă parte. Absolvenții evaluați au declarat că emoțiile la proba de competențe nu au fost așa de mari pentru că subiectele au fost accesibile și s-au pregătit foarte bine.

BAC-ul continuă cu evaluarea competenţelor digitale în zilele de 9, 12 şi 13 iunie , în timp ce în zilele de 14 și 16 iunie va avea lor evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 26 iunie, iar pe 27 iunie se va da proba la limba şi literatura maternă.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului și pe 30 iunie proba la alegere a profilului şi specializării.

Comentarii

comentarii