Prima recoltare de sânge in Caras Severin, de la un pacient care s-a vindecat de COVID-19

La Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița a fost făcută prima recoltare de sânge de la un pacient care s-a vindecat de COVID-19. Bărbatul este un donator fidel.Un bărbat s-a prezentat ieri la Centrul de Transfuzie din Reșița pentru dona sânge, acesta era un pacient vindecat de COVID-19. În această perioadă personalul centrului înceracă să îi contacteze pe pacienții vindecați COVID -19 pentru a dona. Sângele acestor persoane poate ajuta la vindecarea altor bolnavi. Sângele va fi testat și ulterior procesat astfel încat plasma obținută să poată fi folosita ulterior.


Direcția de Sănătătate Publică din Caraș-Severin face un apel către toate cele 104 persoane care s-au vindecat să doneze sânge din care va fi extrasă plasma convalescentă care va servi pentru tratamentul altor bolnavi.


Ministerul Sănătății a elaborat Ordinul de ministru privind Metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea și distribuția a plasmei de la donator vindecat de COVID-19 și utilizarea monitorizată pentru pacienții critici cu COVID-19 din secțiile ATI.

Comentarii

comentarii