@Breaking newsActualitate

Prima zi de Paști în familie – Tradiția merge mai departe VIDEO

Cel mai important beneficiu pe care îl aduce masa de Paște luată în familie, este hrănirea sufletească. Ouăle roșii, pasca, drobul sau friptura de miel, nu ne hrănesc doar fiziologic, ci ne asigură și hrana spirituală.

Dincolo de obiceiul de a mânca împreună, emoțiile, trăirile, starea de mulțumire, relaxarea sau energia pozitivă pe care le resimțim când petrecem Paștele în familie, sunt printre cele mai importante. Astfel reunirea copiilor, a părinților, a bunicilor sau a rudelor în jurul mesei de Paște, este un obicei prin care se păstrează și se transmit tradițiile, originile și cultura unei familii.

Petrecerea Sărbătorilor Pascale în familie mai este și un bun prilej de a le vorbi celor ce te înconjoară despre semnificația Învierii Domnului.

1

Masa în familie mai înseamnă un permanent schimb de opinii. Este unul dintre momentele când membrii familiei ar trebui să comunice foarte mult. Copiii învață de la adulți tradițiile și obiceiurile specifice fiecărui popor, etnie sau familie. Meniul unei mese de Paști în Banatul Montan, cuprinde de la tradiționalul ou roșu cu care începe masa și până la prăjituri și băuturi.

Comentarii

comentarii

One thought on “Prima zi de Paști în familie – Tradiția merge mai departe VIDEO

Comentariile sunt închise.