Primaria a revenit la sentimente mai electorale fata de pensionari – se dau mai multe subventii la transportul in comun

A crescut plafonul privind acordarea gratuității pe transportul în comun pentru pensionari. De luna viitoare, în jur de 3000 de pensionari vor călătorii gratuit cu mijloacele de transport în comun din Reșița, călătorii pentru care Primăria Reșița va plăti subvenții operatorului privat de transport in comun din oraș. Numărul celor care beneficiază de subvenționarea călătoriilor gratuite cu autobuzele orașului a crescut deoarece, printr-un proiect de hotărâre votat în ultima ședință de Consiuliu Local, administrația condusă de Ioan Popa a revenit la vechiul plafon privind acordarea tichetelor gratuite de călătorie pensionarilor cu venituri de până la 800. Chiar pe la începutul mandatului primarul Popa a redus acest plafon de la 800 de lei la 600 de lei eliminând astfel din subvenții.

Viceprimarul Adrian Dacica a argumentat această revenire, în ședința prezidată chiar de el, prin numărul mare de cereri care s-au făcut la Primărie privind gratuitatea pe transportul în comun și astfel că administrația locală a decis să vină în sprijinul pensionarilor din oraș. Până în momentul de față beneficiază de gratuitate pentru transportul în comun un număr de 1111 pensionari.

”Așa cum am promis cetățenilor orașului, în momentul în care ne-am putut permite, am încercat să reintroducem facilitățile pentru transportul gratuit al pensionarilor. Am ridicat puțin plafonul, la suma care a fost și înainte, adică la 800 de lei venitul minim”, a precizat viceprimarul Adrian Dacica.
O altă prevedere se referă la un sprjin acordat locuitorilor cu nevoi speciale și care solicită, vor beneficia de 24 de călătorii gratuite pe lună în urma unor dispoziții pe care le va da chiar primarul Ioan Popa.
Tichetele gratuite vor fi plătite integral de către Primărie, dar plata se va face punctual, adică doar călătoriile efectuate concret.

”Vor primi o legitimație de călătorie în care va fi poza celui care a solicitat aceste călătorii și pe acea legitimație vor fi trecute seriile biletelor de călătorie și doar acele bilete vor fi decontate”, a mai explicat viceprimarul Dacica.

Comentarii

comentarii