Primăria Reșița declară război muștelor, țânțarilor și căpușelor

Primăria Municipiului Reşiţa anunţă efectuarea lucrărilor de dezinsecţie (combaterea muştelor, a ţânţarilor şi a căpuşelor), în 18 şi 19 august 2015, prin aplicarea de tratamente aeriene concomitent cu cele aplicate de la sol.

Acţiunea de dezinsecţie va cuprinde:

I. Dezinsecţia aeriană
– se va desfăşura în seara zilei de 18 august 2015, începând cu orele
19:00 şi în dimineaţa zilei de 19 august 2015, între orele 06:30-09:00.

II. Tratamente de la sol

– se vor efectua în seara zilei de 18 august 2015 şi în dimineaţa zilei de 19 august pe toate suprafeţele verzi ale municipiului, parcuri, locuri de joacă, maluri de râu, liziera pădurii, principalele artere de circulaţie.

III. Tratament contra căpuşelor

– se va efectua în dimineaţa zilei de 19 august 2015 în parcuri: Parcul Cărăşana, Parcul Copiilor (Bd. Muncii), Parcul Tricolorului, Parcul Copilului (fostul Parc al Siderurgistului), la toate locurile de joacă de pe raza municipiului Reşiţa şi în cartierele aparţinătoare.

Substanţele, folosite în procesul de combatere a dăunătorilor, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

Deşi, dezinsecţia se realizează în intravilanul oraşului, Primăria Municipiului Reşiţa avertizează apicultorii din zonele limitrofe să închidă albinele în seara zilei de 18 august, de la ora 19:00, şi în dimineaţa zilei de 19 august, între orele 06:30-09:00.

Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Reşiţa face un apel la toţi cetăţenii (persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari) să ia măsuri de combatere a muştelor şi a ţânţarilor, pe cât posibil, concomitent cu operaţiunile efectuate de administraţia publică locală, în zonele predispuse înmulţirii acestor dăunători (subsolurile blocurilor etc.).

În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecţie vor fi reprogramate.

Comentarii

comentarii

One thought on “Primăria Reșița declară război muștelor, țânțarilor și căpușelor

  • 17 august 2015 la 14:20
    Permalink

    Ca în fiecare an, la venirea toamnei se face acțiunea asta deja aproape inutilă la acest moment. Doar încă o căruță de bani aruncați pe geam + comisionul care intră unde trebuie.

Comentariile sunt închise.