AdministratieFără categorie

Primaria Resita garanteaza cu 7,4 milioane de lei achizitionarea depoului care i-a apartinut candva

Primăria garant pentru un credit de 7.400.000 lei cu care Societatea de Transport Urban va putea cumpăra depoul de tramvai și mijloacele de transport necesare. În ședința extraordinară de Consiliu Local a fost introdus un proiect de hotărâre privind aprobarea garantării unei finanțări rambursabile în valoare de 7.400.000 de lei, pentru Societatea de Transport Urban Reșița S.A. Consiliul Local este însă co-garant la acest împrumut folosit de societate la achiziția depoului de tramvaie și a mijloacelor de transport public, deoarece societatea nu are active cu care să garanteze pentru această finanțare.

Pentru că fondul de creditare al unităților administrativ teritoriale din România a fost deja epuizat de la începutul lunii martie, Ministerul de Finanțe nu mai admite credite luate de primării pentru că se iese din deficitul bugetar de 3% asumat cu Comunitatea Europeană și administrația locală reșițeană prin această co-garantare a găsit o ”portiță” de a transfera creditul de la Primăria Reșița pe Societatea de Transport Urban pentru achiziția depoului și mijloacelor de transport.

”Bineânțeles creditul va fi garantat în principiu cu depoul sau cu alte clădiri sau terenuri pe care municipalitatea le pune la dispoziție. Cert este că pentru a face acest proiect de mobilitate urbană terenul trebuie să fie proprietatea noastră sau al unei societăți comerciale a noastre și să fie liber de sarcini”, a spus Popa.

Deși gruparea PSD s-a abținut să voteze acest proiect, hotărârea a trecut pentru că era nevoie doar de 1/3 din votul consilierilor locali.

Comentarii

comentarii