Primarul din Bucoşniţa acuzat de fals şi abuz în serviciu

padure 3 dLiderul Sindicatului Liber al Silvicultorilor din judeţul Caraş-Severin, ing. silvic Mihai Moatăr, îl acuză pe primarul din Bucoşniţa, Vichente Suru, de fals şi abuz în serviciu. Acesta din urmă ar fi dat o declaraţie pe propria răspundere despre o suprafaţă de păşune împădurită, 1177 ha, care de fapt este pădure de stat administrată de ROMSILVA, prin Ocolul Silvic Păltiniş. Suprafaţa respectivă a fost intabulată ilegal în luna mai a anului trecut, iar ing. silvic Mihai Moatăr precizează că numai terenurile forestiere validate prin hotărâri ale comisiei judeţene de fond funciar şi predate şi predate comisiilor locale de fond funciar prin protocol de predare primire la legile retrocedărilor de terenuri împădurite pot fi retrocedate, ori aceste hotărâri nu există din moment ce nu a fost depusă nici o cerere la legile retrocedării.
Şi în acest an primăria Bucoşniţa a continuat să intabuleze ilegal, ajungându-se să se intabuleze chiar şi pe proprietăţile private ale cetăţenilor care ar fi fost îndreptăţiţi prin lege să le deţină.
Miza acestor intabulări ilegale este una uriaşă căci volumul de masă lemnoasă care s-ar putea exploata anual de pe acele suprafeţe este de 10.000 mc cu o valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Comentarii

comentarii

One thought on “Primarul din Bucoşniţa acuzat de fals şi abuz în serviciu

  • 3 mai 2014 la 10:04
    Permalink

    Asa FOARTE BINE faceti cunoscute aceste murdarii a celor care vor sa distruga Padurile , m-as bucura nespus de mult sa nu fie doar niste cuvinte scrise aici ci sa mergeti sa il si filmati pe acest smecher chiar predat pentru a fii cercetat daca aceste lucruri sunt adevarate si luate IMEDIAT masuri urgente pentru ca asfel de oameni sa ajunga la racoare,unii ca acestia care ne distrug Padurile doar de a se lafaii in banii si asi unfla buzunarele fara a muncii, sa asi cumpere ei pamant si sa il planteze cu copacii si sa astepte vreo 50-60 ani si apoi sa si le taie dupa bunul plac dar pana atunci —>>. Labele jos de pe Padurile NOASTRE .

Comentariile sunt închise.