VIDEO Primarul Popa: ,,Funicularul din Centrul Reșiței va rămâne al reșițenilor”

Funicularul din Centrul Reșiței va rămâne al reșițenilor, spune Ioan Popa, primarul municipiului. Acesta continuă demersurile vechii administrații de a cumpăra funicularul de la omul de afaceri Costel Ciobanu, pentru a-l valorifica din punct de vedere turistic. Pentru acest lucru mai trebuie convinși și consilierii locali, deoarece decizia va fi supusă la vot.

Proprietarul Costel Ciobanu, cere primariei 150 de mii de dolari pe funicular, aceeași sumă pe care a plătit-o, în 2012, TMK-ului, de la care l-a cumpărat. Din păcate monumentul care ne amintește de gloria de altă dată a uzinelor reșițene se degradează și el, la fel ca tot ce e valoros în acest oraș. Intenția vechiului primar, Mihai Stepanescu, era aceea de a-l cumpăra de la omul de afaceri și de a-l introduce în circuitul turistic. Noul primar, Ioan Popa, continuă demersurile vechii administrații, însă trebuie să convingă și consilierii locali că ideea este una benefică. Decizia va fi votată în cadrul unei ședințe de consiliu local.

Comentarii

comentarii

6 thoughts on “VIDEO Primarul Popa: ,,Funicularul din Centrul Reșiței va rămâne al reșițenilor”

  1. Oare când s-a făcut ultima revizie tehnică a construcţiei pe sub care trec mii de oameni? Înainte- în vremurile bune- la CSR era o echipă de muncitori care făcea acest lucru săptămânal. Exista acte doveditoare că acum se fac aceste verificări de întreţinere? Dacă se întâmplă ceva, cine răspunde? Este reşiţeanul în siguranţă când trece pe stradă- pe domeniul public, pe sub aceste rămăşiţe?Simbolul este simbol. Amintirile sunt amintiri, dar să trăim cu picioarele pe pământ, sub cerul liber şi nu cu pericolul deasupra capului. Aceasta ar trebui să fie de fapt principala grijă a autorităţilor.

  2. Din presa locala – ,,Revenind la zilele noastre – lucrurile stau cu totul altfel. Că respectiva construcţie a fost un simbol pentru oraş la fel ca şi stema UCMR de pe Gol, este adevărat, dar aici și până la al transforma în telegondolă sau pasarelă pietonală sau ori şi ce altceva, este drum lung. Cu siguranţă că ruşii de la Combinat au avut planurile lor și s-au scăpat bucuroşi de el fiindcă la ora actuală, această construcţie nu reprezintă altceva decât un morman de fier vechi fără folos. Și care îl va obliga pe proprietar- ori care ar fi el= să cheltuiască sume mari de bani pentru întreținerea lui. Ce mai tura- vura, locul lui este în cuptor la topit şi gata. Sună dur, dar este adevărul gol- goluţ. Şi o să vedeţi şi de ce.Deja din cauza rugini şi a vechimii, părţi din pod au început să cedeze. O bucată a căzut în apropiere de Palatul Cultural, altele stau să cadă iar plasa de protecție încărcată cu tone de calcar de la vagonetele răsturnate de-a lungul anilor. Construcția a devenit un pericol şi cu siguranţă va veni timpul când proprietarul – ori care ar fi acesta- va fi obligat să ia măsuri. Având in vedere locul unde este amplasat, mărimea construcţiei şi alte aspecte de acest fel, cine știe la ce costuri se va ajunge.Lagat de visul numit telegondolă: mai muţi reşiţeni, ingineri în domeniu şi oameni care au habar, spun că o telegondolă pe vechiul traseu al funicularului ar fi cea mai proastă inspiraţie şi bani aruncaţi pe degeaba. Să fin serioşi şi mai ales logici!Ce să lege telegondola? Cariera de la Doman de cartierul Mociur? Că zona Mociur este o adevărată rezervație datorită ,,faunei” ce mișună pe acolo, este adevărat, dar vorbim aici de lucruri serioase. ,,

  3. Cand se fac asemenea afirmatii, gandeste cineva ceva ? D-le Popa, stim ca sunteti specialist in paste, nu in industrie, dar nici chiar asa. Intrebati va rog cat costa doar vopseaua ca sa revopsiti un asemenea mastodont total inestetic si ineficient si fara rost, in final. Funicular pentru ce ? Ce sa faceti cu el? Ceva relatii de prietenie si intrajutorare cu proprietarul funcularului care acum nu are ce face cu el?  

  4. Sorin Ando Vezi, asta înseamnă să fii MAFIOT ! 😀 Să te doară-n pluă de nevoile cetățenilor și ale municipiului. Să faci o labă-n doi, apoi să bați palma nu e vreo mare șmecherie, dar… să plătești 150.000$ din banii reșițenilor, pe care nici măcar nu-i întrebi dacă sunt sau nu de acord cu această investiție, și care merge întrun larg buzunar privat, mi se pare un mare act de golăneală, politică sau apolitică. 😛 Reșițenii au mai fost întrebați despre acest act de comerț, neprofitabil lor, iar răspunsul majoritar a fost un ”NU” hotărât. Demența unora umple conturile altora ! 😉 Premaru` ăsta să facă dracu toate străzile orașului, să facă curățenie, să schimbe naibii aerul ăsta îmbâcsit în mizerie și praf, apoi să scoată din pușculița lui bani pentru funicular, că reșițenilor nu le trebuie așa ceva. Să se facă un nou sondaj, dar la care să răspundă doar reșițenii, nu toți pârliții veniți cu pluta sau căruța, și care își dau cu părerea asupra unui lucru care nu are nicio legătură cu ei. Dacă consilierii locali dau curs acestui ”mare proiect” al premarului, înseamnă că sunt corupți și au alte interese decât cele pentru care au fost aleși. Investiția pentru renovarea acestui monstru de fier vechi va costa cel puțin de zece ori prețul de cumpărare !!! Popa își face impresia, proastă desigur, că își va atrage capital electoral, pentru aceste idei de afaceri la cheie… cu și din banii reșițenilor. Din păcate, începe să fie indezirabil, căci poveștile lui cu tramvaie, funiculare, nu sunt bani, primăria trebuie să plătească 22 miliarde lui Rufă și alte asemenea tâmpenii, nu îi arată decât latura hidoasă împotriva celor care l-au ales. Vorba aia… ”limbricul când se vede la microscop, se crede șarpe”.

  5. Si ce sa faca resitenii cu el ,domnule primar ? Nuaveti bani sa asigurati transportul pensionarilor cu autobuzele ,dar aveti150.000 $ sa cumparati acest mastodont ,pe care de ani de zile il manincarugina si caruia nu i s-a facut un studiu de rezistenta (sunt mai mult ca sigur!) ptr. a se vedea daca se mai poate folosi in vreun scop comercial. Iar dacanu ,e al resitenilor ,sa se spele cu el pe cap !Si chiar daca se mai poatefolosii citi bani vor trebui investiti domnule primar ,pentru darea lui in folosinta,si in citi ani isi va acoperii costurile ?

Comments are closed.