Actualitate

Primarul Popa vrea cu orice preț să cumpere terenul din Mociur cu 600.000 euro

Un alt proiect de hotărâre a stârnit controverse între grupurile PNL – PSD ce formează Consiliul Local al municipiului. Pentru a preintampina specula imobiliara, primarul Resitei, Ioan Popa, vrea cu orice preț să cumpere terenul din Mociur cu 600.000 euro.

Propunerea privind exprimarea acordului de principiu in vederea achizitionarii unui teren de 6 h din Mociur și a halelor de acolo ce aparțin firmei SC Eurometal SRL, aflată în faliment, a dus la discuții aprinse între consilierii locali din cele două tabere.
Primăria vrea să achiziționeze acest teren la un preț de 6-7 euro pe metru pătrat, iar halele să-i revină ca un fel de bonus. Fiind în faliment, lichidatorul MAGISTER a scos terenul și halele la a 20-a licitație, la un preț de pornire de 610.000 euro. Consilierii PSD au fost împotriva acestei hotărâri și proiectul a căzut.

”Din punctul meu de vedere este un semnal destul de puternic negativ pe care l-am primit de la colegii din PSD care în principiu nu sunt de acord ca Primăria Reșița să joace un rol activ în dezvoltarea acestui oraș. Am avut nenumărate intervenții în timpul acestui subiect în care am încercat să-i conving că noi vorbim aici de faptul că putem să aducem investitori, avem nevoie să le arătăm locuri, terenuri, clădiri, hale, unde pot să opereze și că din impozitele pe salariile pe care le crează acești investitori, sumele pe care le-ar putea atrage bugetul local, în principiu Primăria Reșița, sunt foarte mari și nu se compară cu acest preț pe care noi ar trebui să-l plătim pentru acest teren”, a spus Popa. Primarul nu a ezistat să amintească faptul că în fostul mandat, al celor de la PSD, Primăria a cheltuit 15 milioane de euro doar pentru asfaltări, borduri și trotuare în oraș și nu sunt acum de acord să se cumpere terenul din Mociur cu 600 de mii de euro.

”Am făcut o comparație între 15 milioane de euro pentru ce s-au cheltuit și ce ar însemna să cumpărăm aceste 7 hectare. Acest subiect mi-a dat un gust amar. Nu renunțăm pentru că acolo e vorba de mai multe terenuri. Eu sper în lunile următoare să îi determinăm, poate a fost și o acțiune premeditată de campanie, nu știu ce a fost, dar nu renunț”, a mai spus Popa.

Comentarii

comentarii

One thought on “Primarul Popa vrea cu orice preț să cumpere terenul din Mociur cu 600.000 euro

  • nu e adevarat uzina din mociur ..a fost la licitati..si a fost cumparata cu un miliard de lei..eu am fost un muncitor necalificat si munceam la daramaria uzinei din mociur..era cumparata de un arab din costanta uzina…iar acum nu imi dau seama de ce dl primar vrea sa o ia cu 600.000 mi de euro fara nimica ..de ce nu a loato dela licitatie cand costa mult mai ieftina…si sa o renoveze sa dea la oameni de munca..

Comentariile sunt închise.