Prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Cum va fi vremea în august

Vremea va deveni caniculară în primele trei zile ale săptămânii în majoritatea regiunilor, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 38 de grade Celsius, dar începând de joi vor apărea manifestări specifice instabilităţii atmosferice, cu valori termice uşor mai coborâte decât cele normale, spun cei de la Administraţia Naţionala de Meteorologie (ANM).

„Luni, vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, iar în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi local în Oltenia şi sudul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic în creştere. Indicele de temperatură umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 28 de grade Celsius pe Litoral şi 37 de grade Celsius în Banat.

Miercuri, vremea va mai fi local caniculă, cu temperaturi maxime care vor urca până în jurul de 37 de grade Celsius, însă în jumătatea nordică a ţării şi în zonele de deal şi de munte, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie.

Joi, vom avea în general o vreme instabilă în toată ţara, iar temperaturile vor scădea faţă de ziua precedentă, astfel că vom mai atinge cel mult 33 de grade Celsius doar în sudul ţării. Nu vom mai avea caniculă, iar tendinţa pentru intervalul 14 – 17 iulie ar fi ca valorile să fie uşor mai coborâte decât cele normale. De asemenea, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea vestică a ţării, spune ANMH.

Pentru luna august, estimările Centrul european de prognoză indică faptul că temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât cea normală, în cea mai mare parte a ţării, însă meteorologii nu pot preciza acum care va fi intensitatea valurilor de căldură sau a unor fenomene de instabilitate atmosferică.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments