Proiect de promovare a astronomiei la Bocșa – ’’PRIMII ASTRONOMI’’

În România există locuri şi lucruri, mai puţin cunoscute sau mai puţin promovate, care nu sunt cu nimic mai prejos decât altele din lume, ba chiar mai vechi şi mai interesante. Vorbim aici despre astronomie, o ştiinţă pe care o socotim, noi contemporanii, mai nouă, dar care are rădăcini adânci in istoria umană, mult mai adânci decât se ştia.

’’PRIMII ASTRONOMI’’ este un proiect de promovare a acestei ştiinţe promovat de Astroclubul ANTARES din Timişoara şi de caraş-severineanul lect.dr. Marc FRÎNCU, sprijiniţi (în cazul nostru) de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură din localitate.

Evenimentul (în premieră la Bocşa!!!) îşi propune să aducă în atenţia publicului larg descifrarea tainelor cerului străvechi pe teritoriul României. În cadrul acestuia se va proiecta un film documentar unic în România despre istorie şi astronomie, se vor face iniţieri în astronomie şi constelaţii dar şi observaţii astronomice cu telescoape.

Programul se va desfăşura la Casa Orăşenească de Cultură din Bocşa, sâmbată, 14.11.2015, începând cu orele 17,30. INTRAREA LIBERĂ!!!

Vă aşteptăm să descoperim împreună tainele cerului străvechi pe teritoriul României, să fim’’primii astronomi bocşeni( şi nu numai!)’’care se pot bucura de observaţiile astronomice ale toamnei, într-una din cele mai propice zone de cercetare a boltei cereşti (din măsurătorile efectuate de domnul Marc Frîncu, zona Bocşa Montană este una din cele mai’’întunecate’’ zone ale României, fiind astfel foarte căutată de specialiştii în domeniu!).

Ioan LIUŢ – Şef Serviciu Casa Orăşenească de Cultură Bocşa

Comentarii

comentarii