Protest spontan cu zeci de maşini pentru repararea DJ 608 Teregova – Luncaviţa – Verendin VIDEO

Drumul care ucide satele bănățene – Protest spontan cu zeci de maşini pentru repararea DJ 608 Teregova – Luncaviţa – Verendin. Aproximativ 200 de locuitori din zona Luncavița – Verendin – Mehadica – mai exact din comunele și satele de la poalele Semenicului, au ieșit în stradă. Mai exact, oamenii au urcat în autoturisme – peste 30 de autoturisme – și au pornit într-un marș al disperării pe drumul județean 608, drum care leagă zona lor de DN6 și de aici mai departe spre locurile de muncă, școlile sau pe unde mai au treabă la Orșova, Herculane sau Caransebeș.
Practic, drumul deschide accesul locuitorilor din aproape 10 localități spre orașele din jur. Sătui de starea proastă a drumului, sătui de promisiuni și mai ales de faptul că nici măcar agenții economici nu mai vin în zonă pentru că își distrug mașinile, sătenii, au ieșit la un marș spontan pe acest drum al disperării pe care timp de 30 de ani nu s-a făcut mai nimic. Indiferent de cine și ce partid a fost la putere.

În schimb, Consiliul Județean a tot promis că se vor face reparații capitale fiindcă drumul respectiv este o prioritate pentru județul Caraș Severin tocmai prin faptul că o parte a județului rămâne izolată.
Actuala conducere a forului județean încearcă să facă rost de banii necesari unui asemenea proiect, mai ales că aproape 80% dintre drumurile județene din Caras Severin sunt cam în aceeași stare. Dar, totul se oprește la stadiul de promisiuni şi atât. Această promisiune le-a fost făcută locuitorilor din zonă chiar de președintele CJ, Romeo Dunca cu ocazia ultimei vizite făcute în zonă când s-a pus la punct și un plan de intervenție. Președintele CJ, Romeo Dunca, spune că are în vedere modernizarea DJ 608. De data aceasta, banii vor veni – o parte din fondurile proprii, și restul, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Locuitorii din zonă spun că sunt nevoiți să cheltuiască mii de lei anual pentru reparațiile mașinilor – mai ales sistemul de directive, băile de ulei și suspensia. Unii dintre ei, sunt obligați să facă acest drum care nu are în jur de 10 km, de cel puțin de patru ori pe zi: când merg și vin de la muncă sau își duc copiii la școlile din Caransebeș.

Din această cauză, satele au început să se depopuleze. Tinerii pleacă și îşi caută locuințe la Caransebeș sau Timișoara ori în alte zone și nu mai vină acasă decât foarte rar – și asta din cauza drumului. Oamenii spun că se vor constituii într-o asociație și vor da Consiliul Județean în judecată.
În urmă cu vreo 4 -5 ani, la Verendin au ars 3 case fiindcă nici pompierii militari nu pot merge cu viteză pe acest drum.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Protest spontan cu zeci de maşini pentru repararea DJ 608 Teregova – Luncaviţa – Verendin VIDEO

  1. Aduceți strainii sa facă competiții OFFROAD pe el cu mașini de teren și cu banii încasați faceți o șosea de vis fără a mai cerși de la un stat care nu face nimic, decît stat degeaba și vorbit multe vrute și nevrute, promisiuni de la bec. Pe drumul ăla cedează și o bicicletă de teren MOUNTAIN BIKE de 20 kg, darmite o mașină ce are peste o tonă!

Comments are closed.