Radio Europa Liberă revine în România

Radio Europa Liberă a anunţat că îşi va relua programele de ştiri pentru România şi Bulgaria pentru a consolida peisajele mediatic din ambele ţări.

Acesta anunţ vine după ce oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice, menţionează chiar site-ul oficial.

Emisia va fi reluată începând din decembrie 2018 cu reportaje multi-media, analize politice în limbile bulgară și română și să activeze în parteneriat cu instituțiile media locale pentru a da amploare proiectelor existente, pentru a promova responsabilitatea pe plan public și pentru a contracara informațiile false
Conform site-ului oficial, Radio Europa Liberă emite în 20 de ţări pentru o audienţă medie estimată la 25,8 milioane pe săptămână. Deviza lor este „Presă liberă în ţări captive”. Aceştia au birouri în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia, dar și un serviciu în limba română pentru Republica Moldova.

Radio Europa Liberă a emis timp de 60 de ani în România, serviciul încheindu-se în 2008 când s-a considerat că odată cu aderarea la NATO şi Uniunea Europeană s-a considerat că ţara este destul de consolidată încât să nu mai fie nevoie de serviciile lor.

Comentarii

comentarii