Rampă clandestină de gunoaie la marginea oraşului Bocşa VIDEO

Exact în urmă cu un an, www.infocs.ro scria despre bombă ecologica de lângă Bocșa, mai exact, de la intrarea în oraş dinspre Ocna de Fier. Citeste aici https://www.infocs.ro/video-bine-ati-venit-la-bocsa-tone-de-gunoaie-in-padurea-de-la-marginea-orasului/ . Iată că la exact un an, povestea se repetă, parcă și mai abitir ca anul trecut. Asta în condiția în care angajații Ocolului Silvic de la Bocșa au curățat zona de vreo trei ori de atunci. Degeaba se pare fiindcă nesimțirea și gradul de civilizație este la pământ în rândul unora ce se cred oameni. Pădurea din apropierea mănăstirii de la Bocşa a devenit o adevărată rampa de gunoaie. Locul este străbătut de drumul judeţean care duce spre o zonă turistică deosebită – Ocna de Fier şi Dognecea. Aşa că turiştii ajunşi prin zonă pentru a vizita muzeul de mineralogie ,,au ce vedea,, ca să nu mai vină pe acolo niciodată.

Aici zac aruncate la voia întâmplării, mormane de gunoaie, de la pet-uri, haine şi resturi menajere până la obiecte de uz casnic defecte sau bucăţi de mobilier. Ba mai mult decât atât, în loc să ajungă în cutiile poştale ale clienţilor, pachete întregi de reviste cu ofertele publicitare ale unor supermarketuri au fost aruncate pe terenul de la marginea drumului. Deci, o parte din banii noștrii – cei pentru reclame – ajung direct la gunoi fiindcă în loc să fie distribuite la blocuri si case, teancurile de reviste cu ofertele Kaufland si Penny, sunt aruncate in marginea padurii otravind mediul.

Peisajul este unul dezolant cu atât mai mult cu cât zona este una vizitată de amatorii de drumeţii în mijlocul naturii. Însă, în loc de aer curat şi peisaje frumoase, aceştia găsesc gunoaie la tot pasul.

Locul a fost curăţat de mai multe ori de angajaţii ocolului silvic din Bocşa, dar cei certaţi cu bunul simţ aruncă gunoaie în continuare. Oamenii sunt total nemulţumiţi că autorităţile nu aplica alte modalităţi de a-i prinde pe făptaşi . Ba mai mult, ei cer ca angajaţii de la protecţia mediului să-i pedepsească pe cei care aruncă gunoaie la întâmplare şi spun că amenzile actuale pentru asemenea fapte sunt prea mici.

Ei sunt de părere că aceştia ar putea fi prinşi dacă în zonele despre care se ştie că sunt folosite ca rampe clandestine de deşeuri ar fi montate camere de supraveghere video sau s-ar institui un regim de patrulare.

Comentarii

comentarii