Reșița a devenit capitala mondială a poeziei VIDEO

Pentru a noua oară consecutiv, la Resita s-a deschis oficial Festivalul Internațional „Porțile Poeziei. Poeţi din 12 de ţări au venit în municipiul de pe Bârzava pentru a vorbi în limba poeziei.

Poeţi din Rusia, Japonia, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Franţa, Bulgaria, Ucraina, Croaţia şi România s-au reunit la Reşiţa, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalul Internaţional Porţile Poeziei arătând că genul liric nu este unul al sigurătăţii, ci unul care uneşte oamenii şi care trebuie împărtăşit cu cei din jur.

Premiul de poezie şi prietenie al celei de-a IX-a ediţii a revenit poetei japoneze Rie Gotocare s-a arătat surprină şi onorată de această distincţie.

,,Festivalul se desfăşoară în perioada 23-25 mai, iar programul va reuni recitaluri de poezie susţinute de poeti veniţii din 12 ţări, vizite la monumentele din Banatul Montan, momente artistice create de elevii din judeţ, folclor, dans şi adică tot ce are mai frumos de oferit județul Caraș-Severin” a spus organizatorul si gaza festivalului, poeta Liubita Raichici.

Comentarii

comentarii