Resita invadata de copilarie, veselie, zâmbete, culoare si entuziasm

Veselie, zâmbete, culoare, entuziasm, copilărie sunt cuvintele care pot descrie cel mai bine momentele în care personaje de basm și din desenele animate au invadat orașul. Faimoasa Minnie Mouse și prietenul său Mickey, Prințesele Disney, domnițe și clowni, dar și alte personaje îndrăgite de cei mici și-au făcut apariția pe arterele principale ale Reșiței într-o paradă plină de veselie. Așa s-a dat startul primei ediții a Festivalului de Teatru pentru copii, părinți și bunici „Prichindel”. Parada personajelor a străbătut orașul din centru spre Parcul Tricolorului, o destinație în care alți copii au așteptat să se bucure de prezența lor.

Festivalul va continua cu un maraton al pieselor de teatru pentru cei mici, promițând tacit un sfârșit de săptămână în care arta interpretării va fi stăpâna parcurilor din oraș și a inimilor celor mai sinceri și loiali spectatori ai ei, copiii.

Asearaă, în Parcul Tricolorului, au fost puse în scenă piesele ”Muzicanții din Bremen”, un super ”Magic Show”, ”Cufărul cu povești”, ”Corbul și vulpea”, Albă ca Zăpada și mai mulți pitici”, ”Greierele și furnica”, ”Mat la rege” cu actori ai teatrelor din Reșița, Sighișoara, Petroșani și Timișoara.

Spectacolele vor continua mâine în Parcul Copilului , dar personajele de poveste pot vi văzute și în parcurile de la Intim, Muzeul de Locomotive şi în Parcul Cărăşana. Copiii redsiteni si nu numai, vor putea vedea lte piese de teatru și se vor putea întâlniri cu personaje din povești. Ca mai apoi, duminică, să continue în aceleași locuri, dar și în centrul civic. Tot duminică, se va desfășura și parada de închidere a festivalului.

”Copilărie ce frumoasă ești!” ar fi descrierea în cuvinte a manifestărilor care se derulează vineri, sâmbătă și duminică în toate parcurile Reșiței unde vor fi interpretate aproximativ 30 de spectacole în aer liber. Dacă în parcurile reșițene veți avea ocazia sa întâlniți asemenea personaje din povesti iesite la plimbare si intalniri cu picii, spectacolele propriu-zise, vor avea loc doar în Parcul Tricolorului.

Evenimentul a fost pus la cale de către Teatrul de Vest din Reșița în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, având ca parteneri Primăria Reșița și Consiliul Local.

Comentarii

comentarii