Resita invadata de furnici – Cum scăpăm de ele cu 10 soluții care dau rezultate

Mai multi locuitori din Resita, cu precădare din Lunca Barzavei, ne-au semnalat faptul că în ultima lună, au probleme cu….furnicile negre. Si nu vorbim de una sau două furnici, ci de o adevarată invazie. Au apărut peste tot: în apartamentele de la parter, dar și în cele de la etajul 10. În balcoane, în bucătărie, cămară sau baie. Una dintre mămici, a găsit câteva furnici în pătuțul copilului. Sunt blocuri de locuințe care efectiv sunt invadate de insecte. Se adună la chiuvetă, la geamuri sau în locul în care au găsit o firimitură de pâine sau o urmă de ceva dulce sau de origine anilaă- stropi de la prăjeli. Din discuțiile avute cu cei ce se pricep la așa ceva, sau care au mai trecut prin așa ceva, se pare că invazia furnicilor ar fi provocată de cantitatea de apă din sol. Totul este îmbibat cu apă iar insectele caută locuri uscate și calde.

Ca să scăpăm imediat de furnici, sigur că cea mai la îndemână metodă ar fi să punem mâna pe un spray și să acționăm pe unde le vedem. Chiar am descoperit unul foarte bun de la Raid, este cu spumă, dar sunt mulți care preferă metodele naturale. Am căutat, ne-am interesat și iată ce am fasit in revista agrointel.ro:

Soluții împotriva furnicilor: apa
Oricât de banal ar părea, irigarea este cea mai naturală metodă de a scăpa de furnici. Cea mai eficientă utilizare a apei este de a ”spăla” mușuroaiele sau orificiile prin care ele ies la suprafață în solarii, în curți sau în grădină. Pentru a avea rezultate bune, este nevoie să urmărești unde își mută furnicile adăpostul și, treptat, prin inundarea celor noi, să convingi colonia să se mute cu totul. Pentru suprafețe mici, eventual pentru invazii în interior – în magazii, spre exemplu se poate turna direct apă fierbinte pe cuibul furnicilor.

Oțetul de mere
Proprietăţile antifungice şi antiinsecticide ale oţetului ajută la eliminarea muşuroaielor de furnici. Pune-l într-o stică cu pulverizator şi aplică-l cu încredere.

Clorul
O altă soluţie care omoară furnicile este cea formată din apă şi clor. Amestecă-le într-o sticlută cu pulverizator şi aplică peste furnici. De precizat că această metodă este una care poate fi dăunătoare mediului, așa că se recomandă a fi folosită doar pentru a alunga insectele din spații interioare.

Varul nestins
Este o metodă ușor de pus în practică, descrisă foarte bine pe site-ul Paradisverde.ro care recomandă așezarea grăunțelor de var nestins la intrarea în mușuroi, peste care se toarnă apă rece. Manipularea varului trebuie făcută cu mâinile protejate de mănuși de lucru!

Borax (borat de sodiu)
Cel mai folosit ingredient în lupta domestică cu furnicile pare să fie boratul de sodiu (Borax). Soluţia optimă prezentată este un amestec jumate-jumate de borat de sodiu şi zahăr plasate într-un căpăcel, din moment ce majoritatea furnicilor sunt atrase de chestii dulci. Mai puţin furnicile roşii şi furnicile dulger, care nu pot fi alungate decât cu insecticide.

Usturoiul
Cățeii de usturoi nu sunt preferaţii furnicilor. Din acest motiv, împrăştie-i prin locurile pe unde vezi că ies furnici: colţurile ferestrelor, rosturile de la gresie şi faianţă etc.

Menta
Menta distruge capacitatea de miros a furnicilor. Astfel, este indicată plantarea ”strategică” a mentei în zonele în care doriți să scăpăați de furnici. Pentru interior se recomandă plantele în ghiveci puse sau frunze puse la intrările în casă şi în colţurile geamurilor.

Piper negru
Piperul negru trebui pus pe traseele furnicilor sau în locurile pe unde ele pătrund sau ies din mușuroi.

Scorțișoară
Scorţişoara nu este pe placul furnicilor. Poţi pune pe podea beţişoare de scorţişoară sau poţi aplica ulei de scorţişoară în locurile afectate.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Resita invadata de furnici – Cum scăpăm de ele cu 10 soluții care dau rezultate

  • 11 mai 2016 la 7:43
    Permalink

    Poate ar trebui sa-si aduca aminte unii, mai ales edilii resitei, unde a fost defapt construit govîndariul (cele 4 microraioane, sa-si aduca aminte ca acest cartier a fost construit în DELATA SECATA A BÎRZAVEI si nu pe un loc uscat. Dupa canalizarea bîrzavei la începutul anilor 60, sa secat delta acestui rîu. Vechiul curs al bîrzavei a fost pe undeva prin zona MICRO 4. cînd eram copil, înainte de a se constru acest microraion, mergeam sa ne dam cu patinele pe apa ce mai era blocata în fosta albie. Ca apa din sol este extrem de ridicata în aceasta zona, sa nu mire pe nimeni. Nu degeaba si pivinizele blocurilor sînt permanent inundate. Singura solutie ar fi, adîncirea canalului bîrzavei cu cel putin 2 metri pt. a coborî fortat nivelul apei din sol.

Comentariile sunt închise.