Reșița reprezentată la cel mai înalt nivel la Ziua Unității Germane sărbătorită la Timișoara

ECHO 11 - 2013 - TAG DER DEUTSCHEN EINHEIT IN TEMESWAR - BANATER BERGLÄNDER - 10 - CopyZiua Unităţii Germaniei, ziua naţională a Republicii Federale a Germaniei se sărbătorește anual pe data de 3 octombrie.

Și anul acesta, ca și în cei precedenți, Consulatul Republicii Federale a Germaniei din Timișoara a organizat o manifestare complexă festivă în seara zilei de 2 octombrie 2013, la Opera Națională Română din Timișoara.

Amfitrionul manifestării a fost noul consul german din Timișoara, Rolf Maruhn, care i-a avut ca invitați de onoare pe d-na dr. h.c. Susanne Kastner – președintele Grupului de prietenie Germano-Român din cadrul Parlamentului german și președintele Comisiei de apărare din Bundestag – și pe prof. Ovidiu Victor Ganț, reprezentantul etniei germane în Parlamentul României. Aceștia s-au adresat și asistenței prezente, peste de 300 de invitați din țară (aria de activitate a consulatului german se întinde pe tot vestul țării, de la județul Satu Mare la județul Mehedinți), precum și oaspeți de peste hotare.

Înainte de programul de gală oferit de artiștii operei timișorene, au fost cei prezenți timp de 15 minute părtași la un ciclu de dansuri populare germane din Banatul Montan, prezentat de dansatori din cadrul formațiilor de dansuri populare germane din Anina, Bocșa, Oravița, Reșița și Tirol, coordonați de reșițenii Marianne și Nelu Florea. Reprezentația tinerilor din Banatul Montan a fost răsplătită cu numeroase aplauze.

Din partea oficialităților reșițene, au putut fi remarcați la eveniment printre alții, primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, și președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Erwin Josef Țigla.

 

Comentarii

comentarii