Reșița se îndreaptă spre depopulare – Coadă la agențiile de turism pentru bilete de avion în străinătate

Reșița se îndreaptă spre depopulare. Nu este o situație chiar apocaliptică, dar nici roz pentru viitorul orașului. Agențiile de turism sunt surprinse de numărul mare de reșițeni care cer bilete de avion pentru Europa, culmea, doar dus. Situația ridică semne de întrebare în mod special pentru că cererile sunt tot mai multe și nu implică rezervări de pachete pentru concediu spre o destinație turistică.

”Pe primul loc sunt biletele de avion – doar dus. Rămân acolo. Ca să vezi pulsul orașului îl iei de aici ( nr. din agenția de turism). Își ia lumea bilete doar dus. Și gravide și cu copiii”, a povestit Camelia Lațcu, general manager agenție de turism.

Se pare că încă de la primele ore sunt clienți care așteaptă să se deschidă agenția de turism pentru a cumpăra bilete de avion spre o destinație din Europa, doar dus, situație care îi surprinde chiar și pe agenții de turism. Oamenii par disperați. Dacă până acum agențiile de turism aveau clienții lor fideli care de ani de zile cumpărau bilete de avion pentru a merge la muncă în străinătate doar pentru o scurtă perioadă de timp și reveneau constant în țară, lucrurile se pare că au luat însă o altă întorsătură.

”Am avut o femeie gravidă care a venit cu bărbatul doar cu o plasă în mână și au plecat la aeroport direct. I-am întrebat: ”voi nu aveți bagaje?” și mi-au spus: ”Domnule, amândoi avem o plasă, ai înțeles? Nu mă interesează ce-mi trebuie! De ce să stau în țară să mă chinui!”, a povestit Dani Lațcu, manager agenție de turism în Reșița.

Acum se pune întrebarea dacă investitorii pe care noua administrație locală speră să-i atragă în Reșița, vor mai avea forță de muncă disponibilă, mai ales că și în localitățile învecinate Reșiței, situația este aceeași cu cea din municipiu.

”În Reșița nu mai e nimic. Mai puțin și se închide tot. Nu mai durează mult. Să spunem că vin investitori – Doamne dă-i! – dar cu cine mai lucră? Degeaba se creează locuri de muncă, vor lipsi muncitorii, meseriașii. Mergi și caută un strungar bun, sau un sudor, sau un lăcătuș- să vezi dacă găsești. Ce să mai spun de un tâmplar sau de un electrician. Te bate Dumnezeu dacă ți se strică ceva la instalația electrică din casă și nu ai vreo cunoștință electrician. Meseriașii cei buni – Ori sunt pensionari și prea bătrâni fizic să mai poată lucra, sau sunt plecați dincolo. Numai în România se poate întâmpla așa ceva: guvernanții să lucreze împotriva propriului popor. Fiindcă asta au făcut toți cei care s-au perindat aproape 30 de ani prin Parlament și Guvern. Trimiși de mafia politică, de interesele lor de haită cu nume de partid. Au făcut tot ce au putut pentru a distruge România și românii. Nu avem nevoie să vină alții din afară să ne cucerească, o fac ai noștrii al dracului de bine din interior. Ce război frate, pentru ce ? Ia uite ce frumusețe de ruine au lăsat în urma lor. Ia uite ce terenuri în pârloagă avem. Dar nici astea nu-s a noastre. Că pământul – jumătate din țară, este vândut străinilor.” spun oamenii. Sunt păreri culese de la reșițeni, mai mulți reșițeni și reunite într-un colaj de răspunsuri.
Cele afirmate sunt susținute din păcate de tot mai mulți reșițeni. Cine poate oare să le mai dea tinerilor speranțe că pot avea o viață decentă la ei acasă?

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Reșița se îndreaptă spre depopulare – Coadă la agențiile de turism pentru bilete de avion în străinătate

  1. Va mirati de ce pleaca lumea?! Pai raspunsul e simplu:prostia si coruptia, ambele in timp dovedite de toti cei care au condus Resita…oricum, nici cu actualul Primar nu cred ca o sa se schimbe ceva..in principiu, tot populatia din Resita e de vina, tot ei au fost la vot si au ales sau nu au luat atitudine…succes la plecat!

  2. O fi ceva adevar in ce se spune in articol, dar nu da bine oamenilor de pe aici. Cu astfel de articole crestem pesimismul, distrugem speranta, neincrederea creste si in special ne facem singuri rau. Spune asta tinerilor, copiilor nostri ca aici nu mai au de ce sta si atunci am pus umarul, noi insine, la distrugerea acestui oras. Am auzit de la o cunostinta o simpla socoteala despre cat de mult castiga cei care ingrijesc batrani in celelalte tari. 1000 euro la doua luni, 500 euro pe luna, adica 2500 lei pe luna, (o luna se sta in tara) la aproape 14 ore pe zi timp de 30 zile, rezulta 6 lei pe ora. In tara ar fi la 180 ore pe luna cam 1080 lei pe luna. Rezulta ca la un salariu net de 1100 pe luna, la 8 ore se merita sa stai in tara nu aiurea departe de familie, de prieteni. Scrieti articole si despre cei care nu vor sa plece, sa vedem si partea cealalta. Pe de alta parte daca atat de mult ne pasa de batrani atunci sa ne uitam si la batranii nostri care raman singuri, neingrijiti, parasiti de proprii lor copii. Dar, da, de la ei nu primim 1000 euro la doua luni. Sunt rau? Poate, dar mie imi pasa de acest oras.

Comments are closed.