Reșița se va manifesta cultural în ”10 dimensiuni” în cadrul unui festival al artelor

Începând cu ziua de 10 octombrie Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița va organiza a XXXV-a ediție a Festivalului ”Reșița în 10 dimensiuni”, eveniment la care InfoCS este unul dintre partenerii media.

Anul acesta organizatorii manifestarii desfășurate pe parcursul a 10 zile au reușit să atragă în acest proiect și câteva instituții ce vor aduce o valoare importantă acestui eveniment cultural dedicat municipiului.

Arta se va manifesta sub aproape toate aspectele ei, viața culturală a Reșiței fiind evidențiată atât prin fotografie în cadrul unei expoziții, cât și prin spectacole de teatru puse în scenă de mari actori ai țării, documentare, lansări de carte, muzică folk, proiecție cinematografică, dar și un simpozion pe tema obezității și a diabetului zaharat, precum și un simpozion ce are ca subiect fenomenul religios contemporan.

Reșițenii care vor dori să fie părtași la dezvăluirea celor ”10 dimensiuni” ale festivalului reșițean, mai pot urmări un spectacol de dansuri sportive susținut de cei din Clubul Mystic, consursul național de poezie ”Ion Chichere”, iar cunoscutul folk-ist reșițean Cristian Buică va susține un concert în memoria poetului Ion Chichere.

Partenerii Casei de Cultură a Sindicatelor sunt Primăria Reșița, care a susținut financiar acest proiect, Radio România Reșița, UCM Reșița, Lions Club Reșița Montană, Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici”, Cenaclul Literar Semenicul și Teatrul de Vest Reșița.

Comentarii

comentarii