Reşiţenii care au fost racordaţi la CET vor primi bani pentru centrale individuale

casa-verde2Locuitorii municipiului care au fost racordaţi la furnizorul local de agent termic vor fi susţinuţi să-şi achiziţioneze centrale termice individuale.
După şedinţa Consiliului Local de astăzi s-a discutat din nou problema pe care o reprezintă CET la momentul de faţă pentru Reşiţa.
Pentru că nu s-a prezentat nimeni nici la prima şi nici la a doua licitaţie, municipalitatea a ales o variantă prin care să asigure apa caldă şi agentul termic, după o stabilire a priorităţii lucrărilor, în primul rând la unităţile şcolare, apoi la alte instituţii subordonate administraţiei locale şi pentru persoanele fizice care au fost racordate la CET.
În ultimele două săptămâni s-a lucrat la rezolvarea situaţiei furnizării agentului termic către cei vizaţi ca şi prioritari, după cum a precizat chiar primarul Stepanescu, iar în lunile următoare municipalitatea precizează că va intra în posesia tuturor datelor pentru a vedea cine va fi îndreptăţit, să primească bani de la Consiliul Local pentru centrale de capacitate mică. Nu se cunoaşte cu exactitate suma care va fi atribuită persoanelor fizice, decât după ce se va finaliza întreg procesul care ţine de acest demers.
Pentru că administraţia locală nu dispune de suficienţi bani pentru a rezolva această problemă atât pentru instituţii cât şi pentru persoane fizice, municipalitatea va apela la instituţiile de concentrate din judeţ, abilitate şi responsabile în asemenea situaţii şi se va apela chiar la ajutor de la Guvern. Primarul Mihai Stepanescu a precizat că va implica în această situaţia atât Prefectura cât şi Consiliul Judeţean pentru că, după părerea edilului, sunt instituţii care pot venii cu soluţii în rezolvarea unor astfel de probleme.

Comentarii

comentarii