Resitenii la Campionatul naţional de Şah Rapid şi Blitz pe echipe masculine

În perioada 11-12.09.2020 echipa masculină de şah Muncitorul Reşita, în componenţa mestru FIDE Suciu Dinu Şimi, candidat maestru Tunaru Alexandru, maestrul Zaim Marian şi juniorul Stingu Alin (categoria I), va participa la Campionatul naţional de Şah Rapid şi Blitz pe echipe masculine, competiţie ce se va desfăşura în localitatea Snagov la Vila Alex, în organizarea Federaţiei Romane de Şah.


Cu probleme serioase de lot şi fără nici o sursă de finanţare, echipierii Muncitorul Reşita au optat să nu participe la Divizia A ce se va desfăşura la Pecica în perioada 21-25.09.2020 ci să paticipe (graţie unor finanţări private) la aceasta a doua mare competiţie pe echipe de seniori. din calendarul oficial al FRSah.


Pe lângă menţinerea într-o formă bună a mai vechilor echipieri Suciu, Tunaru şi Zaim se scontează pe promovarea lui Alin Stingu(doar 12 ani) de care se leagă speranţele de înlocuire a lui Pădurean Daniel Cristian al cărui ultim sezon că junior va fi 2021.


Se încearcă prin creşterea şi promovarea lui Stingu, Dragoi,Văduvă şi Tamaş, formarea unei echipe de tineri şi valoroşi şahişti care să asigure menţinerea Resitei pentru mulţi ani în eşaloanele superioare ale şahului românesc.

Mult succes echipei masculine de şah Muncitorul Reşita!..

Comentarii

comentarii