Români la Zilele oraşului Medgyesegyhaza – Ungaria

În perioada 26-28 septembrie 2014, în oraşul Medgyesegyhaza, judeţul Bekes, s-a desfăşurat a XXII-a ediţie a “Zilelor Oraşului”. Această manifestare se organizează anual, de către Primăria oraşului. Oraşul Medgyesegyhaza se află pe teritoriul de competenţă a Consulatului General al României la Gyula-Ungaria, cuprinzând şi o comunitate românească .
La deschiderea oficială a festivalului, au participat printre alţii Excelenţa sa Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Bogdan Ignat, reprezentantul Ambasadei României la Budapesta, Ruck Marton, primarul din Medgyesegyhaza, Daniel Negrea, preşedintele Autoguvernării minoritare româneşti din localitate şi alţii.
Printre altele, manifestarea a cuprins şi un concurs gastronomic, la care au participat şi reprezentanţii “Asociaţiei pentru Tradiţiile şi Viitorul Românimii” din Medgyesegyhaza.
Programul artistic a cuprins momente oferite de reprezentanţii etniilor care trăiesc în Medgyesegyhaza. Cei doi diplomaţi români au vizitat cu această ocazie grădiniţa şi şcoala generală din Medgyesegyhaza, unde se predau şi cursuri de limba română.

Comentarii

comentarii