România a pierdut în ultimii 25 de ani mai mult decât în timpul celor doua războaie mondiale! Care este prejudiciul?

România a pierdut în ultimii 25 de ani mai mult decât în timpul celor doua războaie mondiale! Care este prejudiciul? Aproape ca nu-ti vine sa crezi aceste lucruri, dar potrivit unor studii facute de catre analisti americani, Romania a pierdut active in valoare de peste 1600 de miliarde de dolari. Industria, agricultura, infrastructura si unele ramuri strategice ale economiei si industriei romanesti au fost distruse in mare parte, toate acestea insumand peste 1600 de miliarde de dolari in doar 25 de ani.

Nici macar in cele doua razboaie mondiale Romania nu a mai suferit asemenea pierderi. Potrivit unui studiu al specialistilor de la academia militara, se demonstreaza cu cifre ca in timpul celui de-al doilea razboi mondial, atat prin pierderile suferite prin distrugeri, bombardamente, jafurile armatelor germane si ruse, iar mai apoi prin despagubirile de razboi platite intre anii 1945-1965, costurile totale suportate de Romania pentru acest razboi se ridica undeva la aproximativ 500 de miliarde de dolari, valoare echivalenta la cursul dolarului din zilele noastre.

Putem spune fara nici o frica de a ne insela ca Romania nu a pierdut dupa doua razboaie mondiale, cu toate distrugerile sau despagubirile de razboi platite, cat a pierdut in doar 25 de ani de jaf institutionalizat si sistematic din timpul asa numitului capitalism salbatic sau capitalism de cumetrie. Cum a fost posibil ca Romania sa piarda pe timp de pace aproape de trei ori mai mult decat in timpul celor doua razboaie mondiale? Cat o sa mai lasam oare sa continuie jigodiile din fruntea tarii cu acest jaf de proportii astronomice?

Intr-o tara cu atatea resurse naturale, bogatii minerale, in care avem toate formele de relief si aproape toate resursele pe care le-a dat Dumnezeu omenirii, nu e voie sa existe saracie!

Autor: Fandel Mihai

Articol relatat de portalul Cunoaşte Lumea. Scris de ziarul Glasul si preluat de infocs.ro

Comentarii

comentarii

One thought on “România a pierdut în ultimii 25 de ani mai mult decât în timpul celor doua războaie mondiale! Care este prejudiciul?

  1. Domnule Fandel Mihai, nu sînt în masira sa critic situatia unei tari pe care am parasit-o acum 25 de ani dar încerc sa raspund întrebarilor din articolul dvs. cu o contra întrebare: – Oare cine s-a dus la vot si i-a ales pe acesti infractori ce se afla la conducerea tarii? Raspunsul nu cred ca trebuie sa vi-l dau deoarece îl stiti cu siguranta.

Comments are closed.