Romania – Noua tinta a valului de emigranti spre Europa ? Masuri fara precedent la granita de vest

Înainte, li se spune metereze sau ziduri de cetate împotriva năvălirilor din afară. Acum, li se spun garduri din sârmă ghimpată. Oricum, tot o invazie se cheamă că este. S-au schimbat anii iar invadatorii şi-au schimbat doar hainele. După ce Austria, Ungaria, Bulgaria şi alte state au construit încă de anul trecut bariere fizice la graniţele lor împotriva invaziei refugiaţilor, ce face, sau ce se face în România? În timp ce ungurii şi-au întărit frontiera cu garduri din sârmă ghimpată şi a deplasat armata la frontiera cu Serbia, romanii se întrec în a vorbi la televizor, în a face fel de fel de analize politice idioate şi în a prezenţa prin media ce se întâmplă în alte ţări. Şi cvu toate acestea, fizic, nu s-a făcut nimic. Sau aproape mai nimic. Iată că acum când se pare că valul de emigranţi şi-a schimbat cursul spre graniţa cu România, MAI începe să se agite un pic. Este momentul ca ,,armatele” de jandarmi care până acum doar şi-au prezentat uniformele frumoase la parade, să intre efectiv în acţiune. Dar cum ? Cu ce? Cu cine ? Din punct de vedere numeric, câți sunt ei și câți jandarmi vor fi de partea cealaltă? Emigranţii sunt disperaţi, mizează totul pe o carte. Au copii, au femei şi oameni bolnavi cu ei. Nu se sfiiesc să-i bage pe aceştia în față. În fata jandarmilor. Ei au copii în braţe, jandarmii au bastoane, gaze lacrimogene şi arme. Le vor putea folosi? Ce este de făcut? Să-i lase să treaca- nu e voie, să-i ţină pe loc la frontiera- nu este uman. Şi atunci? Cât vor asculta miile de oameni de ordinul de interdicţie al jandarmilor ? Sau, chiar credeţi că-i va băga cineva în seamă? Te lupţi cu puhoiul ?

Altfel stăteau lucrurile dacă România ar fi urmat exemplul Ungariei şi la graniţa cu Serbia erau montate garduri din sârmă ghimpată – noile metereze şi ziduri de apărare ale secolului XXI. Cu siguranţă că atunci valul de emigranţi nu ar mai fi parcurs câteva sute de km ca să se oprească în faţa unui gard. Dar romanii nu gândesc – mă refer la factorii decidenți – politicienii vorbesc la televizor despre ce ar trebui făcut şi nu fac, guvernul este tehnocrat şi impotent iar în ţară, iar parlamentarii sunt cu gândul la ce şi cum să facă să aburească populaţia pentru a mai pune laba pe un mandat. Vremea trece, noi suntem aici şi o să vedem ce se întâmplă în continuare, dar vremurile sunt tulburi, nori mai negrii şi mai ameninţători ca şi până acum nu au plutit nicio dată asupra României, a Europei, a lumii creştine şi a umanităţii în general.

Romania intreprinde primele acţiuni comune de asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă la frontiera de Sud-Vest a României.

Începând de azi-noapte, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă.

În această perioadă, efectivele care îşi desfăşoară în mod curent activitatea în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din poliţişti de frontieră de la sediul I.T.P.F. Timişoara, jandarmi şi poliţişti, care acţionează zilnic la frontiera verde. Totodată, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi acţionează în sistem integrat, numărul acestora putând fi suplimentat în funcţie de situaţia operativă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.

Astfel de acţiuni de cooperare inter-instituţională s-au mai desfăşurat şi în alte zone aflate în competenţa Poliţiei de Frontieră Române, la frontierele de nord şi de sud, contribuind astfel la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Romania – Noua tinta a valului de emigranti spre Europa ? Masuri fara precedent la granita de vest

  • 19 august 2016 la 20:32
    Permalink

    Total de acord, cu o menţiune: invazia a început de câţiva ani, guvern tehnocrat avem nici un an. Deci şi cel politic a prins din plin evenimentele dar s-au limitat la a da din gură la tv, în mare parte pentru a critica gardurile ridicate de maghiari.

Comentariile sunt închise.