Cultural

Românii din afara României – Hramul parohiei din Gorneana – Valea Timocului

In data de 9 august, biserica românească din satul Gorneana, Valea Timocului – Serbia, a sârbătorit hramul său, Sf. Mare Mucenic Pentelimon, pe stil vechi.
Gorneana (7)
Cu aceasta ocazie a fost slujită Sf. Liturghie de către Preacucernicul Părinte Boian Alexandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului înconjurat de un sobor de preoți timoceni din care au făcut parte Pr. Petru Hogea, consilier administrativ al peotopopiatului, Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Gorneanei, Pr. Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi şi Isacova, Pr. Cătălin Lăudat, paroh al Bobovei şi Pr. Ioan Mihai Mariuța, preot 2 al Borului.
Gorneana (2)
După Sf. Liturghie a urmat un program folcloric care a îceput cu cântarea Baladei Brâncovenilor de către membri corului protopopiatului „Sf. Mucenic Ioan Valahul”, după ce au urmat cântece populare din Timoc.
Gorneana (6)
În ziua de 4 august sau împlinit 5 ani de la sfințirea primei troițe ridicate de către Pr. Boian pe terenul pe care astăz se află această frumoasă şi importanta biserică românească, donat de familia „ai lu Fleşconi” din Gorneana.
Gorneana (4)
Pentru activitate sa pastoral-misionară, Pr. Ovidiu a fost decorat anul trecut cu cea ma înaltă distincție a Protopopiatului Daciei Ripensis „Crucea Sfântului Niceta de Remesiana”.

Comentarii

comentarii