Românii mor pe capete- Romania pierde in fiecare an un oras cam de 30.000 de locuitori, rromii devin majoritari

grafic in josIn mod oficial, anul care abia s-a incheiat a avut cele mai putine nasteri de cand s-a infiintat Romania ca stat modern. Nici pentru anul 2014 sociologii nu au sperante mai mari si se asteapta la al 22-lea an consecutiv de scadere demografica. La fiecare doua minute si 15 secunde, un locuitor al tarii noastre moare. Si desi declinul demografic este asteptat ca o certitudine si in 2014, se pare ca speranta de viata va creste totusi anul acesta cu trei-patru luni. “O societate nu poate sa se dezvolte nici datorita drumurilor, nici datorita canalizarii, nici datorita achitiei de bunuri, se dezvolta doar prin copii, prin volumul populatiei, prin forta de munca. Romania pierde in fiecare an un oras de dimensiuni medii, de 30.000 de locuitori”, a declarat Ana Bulai, sociolog. Potrivit specialistilor, daca ritmul se mentine, in 15 ani, populatia Romaniei va ajunge la nivelul din 1946, adica la 16 milioane. Din datele furnizate de Institutul National de Statistica reiese ca, in 2014, va fi o inmormantare la fiecare doua minute, o nunta la fiecare 4 minute si 15 secunde si un divort la fiecare 15 minute si 45 de secunde. Natalitatea la romi, de 2,5 ori mai mare decat la romani “Avand in vedere ca rata divorturilor intr-adevar a crescut, foarte multe femei nu se mai bazeaza pe partener sau pe familie atunci cand vine vorba de un copil si doresc ele sa aiba puterea financiara si capacitatea de a ingriji acel copil”, a declarat Bogdana Bursuc, psiholog. Potrivit cifrelor, in 2014, din trei gravide, doua vor naste si una va avorta, astfel incat, conform statisticii din Romania, va fi o nastere la fiecare 2 minute si 40 de secunde si un avort la fiecare 5 minute si 15 secunde. “Copilul este o sursa de saracie in societatea moderna. In Romania, intr-o foarte mare masura atata vreme cat un copil te costa pe an mai mult decat bugetul mediu al familiei. Pentru o familie, ca sa aiba o decizie rationala, trebuie sa aiba un venit mult peste mediu, dublu peste mediu”, a mai declarat sociologul Ana Bulai.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

2 comentarii la „Românii mor pe capete- Romania pierde in fiecare an un oras cam de 30.000 de locuitori, rromii devin majoritari

 • 5 ianuarie 2014 la 4:07
  Permalink

  Mi se pare si normal !!!!

  în România în loc sa se investeasca într-un sistem social si medical, se investeste în BISERICI. Ati fost în stare în România sa construiti ca nebunii peste 4000 de biserici si bisericute în 20 de ani iar spitalele se închid pe capete din lipsa de fonduri asa ca nu va mai mirati daca dati ortu popii ca pe banda rulanta 🙂

  Rugaciunile la dumnezeu (PLACEBO PSIHIC) si LINSU DE MOASTE (focar de infectii si transmitere de microbi nr. 1) nu tine loc de medic !!!!

  • 7 ianuarie 2014 la 7:48
   Permalink

   Ce e asa de greu sa intelegem de ce biserici, deoarece de aici se imparte intre ei fara urma ,e nevoie de voturi cine e regele la sate ?
   Bisericile numai la Romani si la rusi sunt platite de catre guvern si se aloca fonduri pentru parohii ca la Nebuni

Comentariile sunt închise.