Rromii sunt discriminați pe mijloacele de transport in comun! Controlorii refuza sa le verifice biletele

Rromii sunt discriminați pe mijloacele de transport în comun! Controlorii refuza să le verifice acestora biletele! De o lungă perioadă de timp, rromii sunt discriminaţi pe mijloacele de transport în comun de către controlorii regiilor locale autonome de transport, controlorii refuzând pur şi simplu să le ceară acestora să prezinte biletele. Este greu de crezut că rromii nici nu-și cumpără bilete şi că de fapt acesta ar fi motivul pentru care controlorii nu îi verifica să vadă dacă au sau nu bilet.

În semn de solidaritate cu ţiganii discriminaţi în acest fel pe mijloacele de transport din România propunem că nici un cetăţean roman să nu mai prezinte biletele atunci când le-o cer controlorii. Comportamentul discriminatoriu al controlorilor de pe mijloacele de transport în comun din România care nu le cer ţiganilor să prezinte biletele la control este unul ruşinos şi incalificabil.

Doar pentru că un călător este de etnie romă asta nu înseamnă obligatoriu ca el este şi infractor şi nu şi-a cumpărat bilet de călătorie. Tragem un semnal de alarmă asupra acestei situaţii şi facem apel la toţi cetăţenii romani de bună credinţă pentru a remedia aceasta situaţia întâlnită de ani buni în mijloacele de transport în comun din România şi în semn de solidaritate cu ţiganii să nu mai prezinte nimeni biletele la control.

PS: Acesta este un pamflet şi trebuie privit şi tratat ca atare

Preluare. Citeste mai mult pe: http://glasul.info/2015/07/18/statul-roman-discrimineaza-tiganii/

Comentarii

comentarii

One thought on “Rromii sunt discriminați pe mijloacele de transport in comun! Controlorii refuza sa le verifice biletele

  1. Nici o grijă, o să mărească preţul pentru cei mai puţin bronzaţi şi recuperează paguba.

Comments are closed.