S-a pus punct celui mai mare proiect pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a încheiat cel mai mare proiect pe care instituția spitalicească l-a avut până în prezent. Este vorba despre proiectul ”Sănătate fără frontiere” ce face parte din Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.
Partenerii acestui proiect sunt Centrul de Sănătate Pozarevac și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Beneficiile acestui proiect au contat în modernizarea unui corp de clădirea a spitalului din Pojarevac, o ruină în trecut, și care în prezent a fost reabilitat la standard european. Pentru instituția spitalicească din Reșița proiectul a însemnat achiziționarea unui computer tomograf cu 64 secțiuni, un aparat de ultimă generație.

”Acest computer tomograf a arătat deja populației Reșiței și Caraș-Severinului utilitatea existenței lui prin diagnosticele rapide și de înaltă fiabilitate realizate”, a precizat managerul spitalului, Dumitru Secășan.

Din 20 ianuarie 2012 până în prezent s-au realizat 4013 investigații de tip CT, din care 993 de investigații au fost realizate pentru locuitorii Reșiței și 2967 pentru cetățenii din județ, atât pentru cei din mediul urban cât și pentru cei proveniți din mediul rural. Pe lângă aceste investigații, un număr de 52 s-au făcut pentru pacienți din afara județului, iar o investigație a fost făcută unui cetățean german.

Managerul Spitalului Județean a subliniat faptul că acest aparat important pentru instituția pe care o conduce a putut fi achiziționat prin susținerea Consiliului Județean.
Doar anul acesta Consiliul Județean a investit în Spitalul Județean 3 milioane 404 mii lei. Această investiție a constat în următoarele achiziții: sistem avansat pentru chirurgia la paroscopică- Urologie, 2 mese chirurgicale, generator abur sterilizare, dedurizator compact, echipament duo-gest pentru Secția Radiologie a Staționarului II, laser chirurgical pentru Secția de Urologie, sistem electric de tăiat osul pentru Ortopedie, instrumente chirurgicale pentru trusa laparoscopică, aparat de anestezie complet pentru Secția de Urologie, poligraf pentru Secția de Pneumologie.

Pe lângă toate acestea s-au realizat investiții în centrale termice pentru cele trei Staționare, stivuitoare lemne pentru aceste centrale, stații de dedurizare a apei, precum și cheltuieli de proiectare pentru elaborarea studiilor de pre-fezabilitate și a celor de fezabilitate.

Implementarea proiectului ”Sănătate fără frontiere” a început în decembrie 2012 și s-a încheiat în decembrie 2014, iar valoarea lui totala a fost de 2 milioane de euro, dn care Spitalului Județean de Urgență Reșița i-a revenit suma de 896 de mii de euro.
Acesta este cel de-al doilea proiect în care a fost implicată instituția medicală și cel mai mare dintre ele.

Comentarii

comentarii