Să nu uităm că animalele sălbatice au deasupra doar… CERUL! Pădurarii de la Rusca Montană ajută cu hrană animalele sălbatice VIDEO

Animalele sălbatice din Ocolul Silvic Rusca Montana, nu vor rămâne flămânde nici în această iarnă. Din cauza frigului și a secetei din vară și din toamnă, acum nu prea au ce mânca. Pentru ca necuvântătoarelor să nu sufere, pădurarii le-au pregătit un meniu bogat, format din fân, sare şi porumb.

Pe teritoriul Ocolului Silvic Rusca Montană, sunt amenajate mai multe locuri speciale, un fel de ,,sufragerie” din pădure. Necuvântătoarele şi-au creat deja un reflex ca, în timpul zilei, să treacă pe aici şi să mănânce. De hrana acestora, au grijă angajaţii ocolului silvic, care vin cu mâncare și nutreț de mai multe ori pe săptămână. Până unde se poate, sacii cu porumb și nutrețul este cărat cu mașinile. Când terenul nu mai permite acest lucru, pădurarii iau sacii în spate și de multe ori, merg câțiva kilometrii până la locul stabilit.

„Am fost împreună cu colegii și am dus porumb în mai multe zone din pădure. Sunt un fel de ,,bucătării” ale animalelor sălbatice din pădurea naturală. Noi le știm umblătorile, locurile de trecere, de adăpare și am dus acolo o parte din cele patru tone de porumb. Zilele următoare, vom duce fân și droburi de sare. Mineralele din drob le ajută pe animale să treacă peste iarnă mai ușor. Le crește imunitatea. Să nu uităm că animalele sălbatice au deasupra doar… CERUL!” a declarat pentru www.infocs.ro Adorian Solomonesc, șeful Ocolului Silvic Rusca Montană.

În pădurile din zona Rusca Montană, trăiesc mistreți, cerbi, căprioare și carnivorele mari din arealul nostru.

Comentarii

comentarii