Sabin Păuța și copiii, o întâlnire pe acorduri muzicale la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița.

Copiii de la 3 coruri din Reșița au venit să îi cânte maestrului Sabin Păuța făcând ca prin vocile lor amfiteatrul Universității să vibreze în acordurile inocenței. Cu zâmbetul pe buze și bucurie în priviri, maestrul Sabin Păuța i-a ascultat pe copiii corului ”Steluțele” de la Școala Gimnazială Nr.2 din Reșița condus de Mariana Brebenaru, ai corului ,,Poco a Poco,, și pe cei ai deja cunoscutului cor ,,Allegretto,, condus de Emanuela Moldovan, de la Liceul de Arte ”Sabin Păuța”. Alături de cele 3 coruri reșițene, au fost prezenți și doi elevi de la Colegiul Național ”Traian Lalescu” care i-au încântat pe cei prezenți cu talentul lor.

”Este extrem de importantă întâlnirea de astăzi care stă sub genericul ”Sabin Păuța și copiii” pentru că prin întâlnirea de astăzi cu maestrul acești copii primesc rădăcini, realizează că ei provin dintr-un spațiu ales, un spațiu care a dat României, și nu numai României, ci lumii întregi, valori incontestabile. Copiii noștri vor fi mândri că provin din Reșița, că sunt bănățeni, că aparțin României indiferent unde se vor așeza și unde vor trăi dacă vor pleca din Reșița”, a precizat Camelia Duca, managerul Societății pentru Cultură „Metarsis” Reșița.

Evenimentul face parte din programul Festivalului Internațional ”Sabin Păuța” desfășurat zilele acestea la Reșița și a fost găzduit de universitatea reșițeană, dirijorul și compozitorul Sabin Păuța fiind Doctor Honoris Causa al insituției de învățământ superior pentru faptul că patronează festivalul de succes care a ”pus Reșița în vârful hărții muzicii clasice din România în această perioadă”, după cum a spus prorectorul Cristian Chioncel.

Corul Allegretto are un bogat repertoriu ce cuprinde compoziții ale maestrului Păuța și care la acest eveniment de suflet a cântat JERICHO, aranjament Sabin Păuța.

”Este o onoare să-l avem pe maestru alături de noi să ne ajute, să ne îndrume, să ne spună din experiența lui și să îi fim ucenici. Am cântat inclusiv cu Orchestra București sub bagheta maestrului”, a spus dirijorul corului Allegretto, Emanuela Moldovan.

Comentarii

comentarii